Kruidvat Blog

EHBO Brandwonden – Kijk mee met dit experiment

EHBO & Brandwonden: wat moet je doen?

In Erik Helpt Bezorgde Ouders nodigt de jonge EHBO’er Erik twee ouders uit die niet eerder een EHBO cursus hebben gevolgd. Hij maakt de ouders er met een uniek experiment bewust van hoe weinig ze eigenlijk weten, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Met de online EHBO cursus Baby & Kind van Kruidvat en Rode Kruis leer je hoe je het leven van je kind kunt redden in geval van nood.

In deze aflevering gaan de ouders Jessica en Remo naar het ‘laboratorium’ van Erik. Daar komen ze terecht in een nagebootste situatie van een veelvoorkomend ongeluk met een kind als slachtoffer. Het is de taak van de ouders om aan het kind zo snel en goed mogelijk EHBO te verlenen. Erik kijkt in zijn controlekamer mee en observeert de manier waarop deze ouders helpen.
Aangekomen in het laboratorium blijkt slachtoffer Eddie zijn arm gebrand te hebben aan hete thee. Jessica en Remo maken gebruik van de spullen die er liggen en proberen de wond zo goed mogelijk te verzorgen. Veel ouders gaan de mist in en doen er veel te lang over om juist te handelen. Weten de ouders wel dat je nooit direct op de wond moet koelen? En weten ze hoe je de wond het beste kunt afdekken? Ook Jessica en Remo zien in dat ze er te lang over doen om op de juiste manier actie te ondernemen. Vader Remo wordt zich ervan bewust dat elke seconde telt en moeder Jessica realiseert zich dat het misschien tóch wel handig is om een EHBO kit in huis te halen en de online EHBO cursus te volgen.

Wil je de hele cursus EHBO Baby & Kind volgen? Bestel dan jouw online cursus.

close

Vorige

EHBO vallen – Weet jij wat je moet doen
close

Volgende

Veilig sporten – Expert Fysiotherapeut