Kruidvat Blog

Dit zijn de 4 beste plekken om parfum te sprayen

Header_

Waar kun je het beste parfum sprayen?

Je favoriete parfum is de kers op de taart van je look. Hiermee voel je je zelfverzekerd en dat straal je uit. Maar je wilt natuurlijk wel dat je de geur de hele dag subtiel blijft ruiken. En dat doe je door ‘m op de juiste plekken aan te brengen. Hier ontdek je welke dat zijn.

Waar breng je je parfum aan?

Het beste moment om je parfum op te sprayen is direct na het douchen, na het aanbrengen van je bodylotion. Je poriën staan dan open en nemen de geur goed op. Wees niet te enthousiast tijdens het aanbrengen, maar spray hooguit twee of drie keer op elke plek. Het parfum op de juiste plekken aanbrengen is belangrijker dan de hoeveelheid. Dit zijn de beste delen van je lichaam om parfum op te sprayen:

  • Geur blijft het beste hangen in haar. Spray daarom ook altijd wat parfum in je haar. Let er wel op dat dit je haar uit kan drogen. Wil je dit voorkomen? Gebruik dan een speciale hairmist zonder alcohol. Voor mannen geldt dat borsthaar een goede plek is voor parfum of aftershave.
  • Om mooi te verdampen heeft je parfum warmte nodig. Deze vind je op de zogenaamde pulse points van je lichaam. Dit zijn de plekken waar de bloedvaten dichtbij de oppervlakte liggen. Spray je parfum daarom in je hals, achter je oren en op je polsen.
  • Ook je knieholtes en de binnenkant van je ellebogen zijn pulsatiepunten. De geur blijft hier dan ook lang zitten. En nog een voordeel: doordat deze lichaamsdelen veel bewegen komt de geur steeds weer vrij.
  • Je decolleté is ook een goede plek voor parfum. Het is hier heerlijk warm waardoor de geur goed blijft zitten. Zweet je vaak tussen je borsten? Dan is dit een minder goede plek. Zweet en parfum gaan namelijk niet goed samen.
Sfeerbeeld_round_

Hou het parfumflesje bij het aanbrengen altijd op zo’n 15 tot 20 centimeter afstand van je huid. Hierdoor verdeelt het parfum zich goed over je huidoppervlak.

Parfum op je kleding

Reageert je huid op parfum en breng je het daarom liever niet direct op je huid aan? Spray dan wat op je kleding. Parfum blijft hier vaak ook lang op hangen. Spray het van een afstandje op je kleding en test op een klein stukje van de stof voor je meer aanbrengt. Delicate stoffen zoals wol en zijde zijn gevoelig voor vlekken door parfum.

Let ook op met het sprayen van parfum op je sieraden. Soms worden je sieraden hierdoor dof of aangetast. Het is daarom beter om eerst je parfum aan te brengen en daarna pas je mooie sieraden om te doen.

Benieuwd naar wat wij allemaal in het assortiment hebben? Check onze webshop!

close

Previous Article

5 redenen waarom je altijd een self tan appli...
close

Next Article

Beauty Masters aflevering 1 – De perfecte bas...