BLOG Kruidvat

Hoe word je snel bruin?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 15/06/2020
Header_hoe wordt je snel bruin

Met deze 8 tips heb je in no time een zongebruinde huid

Kijk jij tijdens het zonnen ook om het kwartier naar je benen in de hoop dat ze al bruiner zijn geworden? Zou je het liefst na een middagje in de zon al een heerlijk bruin kleurtje hebben? Lees dan snel door. Wij hebben de beste tips voor je verzameld waarmee je snel bruin wordt.

Tip 1 – Scrub je huid voor het zonnen

Zie je op de weersverwachting dat het morgen stralend zonnig weer wordt? Dan is het tijd om in actie te komen. Voor een mooi bruin kleurtje is het namelijk goed om je huid 24 uur voordat je de zon in gaat te scrubben. De dode huidcellen verdwijnen en maken plaats voor nieuwe huidcellen. En deze verkleuren sneller. Let wel op: door het scrubben verbrand je ook sneller, dus smeer je wel goed in als je gaat zonnen.

Tip 2 – Ga make-uploos door het leven

Oké, we begrijpen dat je natuurlijk liever niet zonder make-up de deur uit gaat. Maar als je in je eigen achtertuin of op je balkon gaat zonnen, is het beter om geen make-up te dragen. De zonnestralen hebben namelijk moeite hier doorheen te komen. Ga je toch de deur uit? Doe dan alleen een beetje mascara en wat lipgloss op en laat die foundation een dagje liggen.

Tip 3 – Smeer je goed in

Als je je goed insmeert, word je sneller bruin. Met zonnebrand kun je langer zonnen en krijg je geleidelijk dat zongebruinde kleurtje waar je van droomt.

Extra tip: er zijn ook zonbeschermingsproducten die je helpen sneller bruin te worden, zoals deze Australian Gold SPF30 High Protection Zonnebrand SprayGel met Bronzers.

Tip 4 – Neem de tijd

En dat brengt ons bij de volgende tip: bruin worden doe je namelijk niet in één dag. Door de kleur langzaam op te bouwen, word je steeds sneller bruin en behoud je je mooie kleurtje ook langer. Het is daarom beter om meerdere dagen achter elkaar even te zonnen, dan één dag uren achter elkaar.

Extra tip: pak zoveel mogelijk zon mee. Ben je binnen aan het werk? Ga dan in je pauze even een rondje buiten lopen. Op de fiets of met de auto boodschappen doen? Met de fiets pak je weer wat zonnestralen mee.

Sfeerbeeld -tips om snel bruin te worden

Tip 5 – Ga buiten sporten

Ben jij niet iemand die goed stil kan zitten en uren ligt te zonnen? Ga dan in het zonnetje sporten. Ongemerkt word je dan mooi egaal bruin. Ga bijvoorbeeld hardlopen, skaten, mountainbiken of wandelen. Vergeet natuurlijk niet om je goed in te smeren.

Tip 6 – Vergeet de aftersun niet

Na een dagje zonnen is het belangrijk je huid in te smeren met een hydraterende aftersun. Je opgebouwde kleurtje blijft dan langer mooi.

Tip 7 – Je laatste redmiddel

Wil het zelfs met al deze goede tips nog niet lukken om snel bruin te worden? Dan is een zelfbruiner je laatste redmiddel. Hiermee geniet je na slechts een paar minuten al van een mooi kleurtje. Ontdek hier welke zelfbruiners er allemaal zijn.

Ben jij benieuwd naar ons hele zonbescherming assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous

Beauty Masters aflevering 3 – Poedertje hier,...
close

Next

Nail art: wat heb je nodig?