Kruidvat Blog

Je haar verven, zo doe je dat

Haar verven

Tips voor het kleuren van je haar

Soms ben je toe aan iets nieuws. Een nieuwe look, even wat anders. Of je bent je saaie haarkleur zat. Maar naar de kapper gaan om je haar te laten kleuren is duur. Gelukkig kun je ook thuis heel goed je haar verven. Roep de hulp van een vriendin of familielid in of ga zelf aan de slag. Hoe verf je haar zelf? Je leest het hier.

Je nieuwe haarkleur kiezen

Je begint met het kiezen van een haarkleur. Er zijn zoveel mogelijkheden! Een compleet nieuwe haarkleur, highlights, balayage of iets anders? En welke kleur past bij je?

Zorg dat je haarkleur past bij de kleur van je ogen en de kleurondertonen van je huid.
• Warm, blond haar past bij een olijfkleurige huid met warme ondertonen.
• Bij koude, roze ondertonen past lichtblond haar.
• Helder rood haar matcht met roze of blauwe ondertonen. Gewaagd zwart past hier ook goed bij.
• Bij koude ondertonen past donkerbruin haar.
• Heb je meer neutrale ondertonen? Kies dan voor lichtbruin haar.

Tip: Je kan je haar helemaal verven of slechts een deel. Er zijn verschillende technieken om je haar te kleuren en een andere look te creëren. Kies bijvoorbeeld voor lowlights, balayage, dip dye of ombré. Wil je meer weten over welke haarkleur het beste bij je past? Lees dan Welke haarkleur past bij mij?

Tip: Wil je een keer iets heel anders? Ga dan voor een verrassende, opvallende (tijdelijke) kleur zoals, aqua , pink of plum? Bijvoorbeeld met Kruidvat Colors to Play.

Haar verven

Permanent of tijdelijk?

Ga je voor een permanente of tijdelijke kleur? Een tijdelijke haarkleuring blijft minder lang zitten. Deze was je er met een aantal wasbeurten weer uit. Hoe lang de kleur in je haar blijft, hangt af van de soort verf. Sommige gaan met één wasbeurt weer uit je haar en andere houden tot wel 24 wasbeurten
Ga bijvoorbeeld voor gewaagd aqua met L'Oréal Paris Colorista Washout Aquahair Haarkleuring of pink met L'Oréal Paris Colorista Washout Dirtypinkhair Haarkleuring. De kleur houdt 1 tot 3 weken.

Wil je langer van je nieuwe look genieten? Ga dan voor permanente haarverf. Je hebt vaak meer keuze in kleuren en de kleur blijft langer mooi. Maar permanente verf is wel schadelijker voor je haar door de sterkere chemicaliën. Verf je haar niet te vaak om het tussendoor de kans te geven om te herstellen.
Populaire permanente haarverven zijn Kruidvat 7.73 Licht Goud Bruin Crème Haarkleuring en Kruidvat 6.7 Chocolade Bruin Crème Haarkleuring.

Aan de slag!

Nu je de kleur en soort verf hebt gekozen, is het tijd om aan de slag te gaan. Doe oude kleding aan en leg een paar oude handdoeken klaar. Maak de kleur klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verf je haar vanaf de wortels en werk zo naar de puntjes toe. Laat de verf intrekken maar nooit langer dan dat op de gebruiksaanwijzing staat. Dat is niet goed voor je haar. Spoel de kleuring hierna goed uit en was je haar met een (bijgeleverde) shampoo. Gebruik daarna een conditioner.

Tip: Doe wat vaseline langs je haargrens (op je voorhoofd, langs je oren en in je nek). Zo hecht de verf minder goed aan je huid, mocht je er een beetje naast verven. Toch geknoeid? Maak je huid zo snel mogelijk schoon met een wattenschijfje en reinigingsmelk. Zo voorkom je vlekken.
Je wil je kleur natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Lees daarom onze tips voor het verzorgen van je gekleurde haar.

close

Previous Article

Kruidvat Veet Sensitive Precision Beauty Styl...
close

Next Article

John Frieda Dream Curls – Zo doe je dat