BLOG Kruidvat

Deze 6 hacks met wattenstaafjes ken je zeker nog niet

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 14/09/2020
Header_6 hacks met wattenstaafjes

Ontdek de geheime krachten van het wattenstaafje

Je hebt vast wel een doosje of zakje met wattenstaafjes in je badkamer liggen. Waarschijnlijk gebruik je de stokjes met wattenbolletjes aan de uiteinden om je oren mee schoon te maken en make-upfoutjes mee weg te werken. Maar er is meer!

1 – Je wenkbrauwen in toom houden

Leiden jouw wenkbrauwhaartjes ook het liefst een eigen leven en staan ze alle kanten op? Pak dan een wattenstaafje, doe hier een klein beetje vaseline op en breng je wenkbrauwen in model. Zo zijn ze in no time weer on fleek!

2 – Elektrische apparaten schoonmaken
Hoe vaak maak jij je föhn, toetsenbord, wasmachine en andere elektrische apparaten schoon? Na het lezen van deze hack waarschijnlijk een stuk vaker! Wattenstaafjes zijn hier namelijk ideaal voor. Als je ze een beetje vochtig maakt, zijn ze een ware stof- en vuilmagneet. En omdat ze zo klein zijn, komen ze in alle hoeken en kieren.

3 – Laat wallen onder je ogen verdwijnen
Wordt het regelmatig ’s avonds iets te laat en moet je dan ’s morgens flinke moeite doen om die wallen te verbergen? Doop dan een wattenstaafje in oogcrème en leg het in je vriezer. Op een zware ochtend dep je dan met het bevroren wattenstaafje onder je ogen en je wallen krimpen aanzienlijk. Probleem opgelost!

4 – Een geverfde muur bijwerken
In een huis mag geleefd worden. Maar toch is het vervelend als je tegen de muur stoot en er komt een kleine stukje verf los. Nu heb je een wit vlekje op je voorheen zo mooi geschilderde muur. Maar niet getreurd, een wattenstaafje is je redding. Waarschijnlijk heb je nog wel een beetje verf staan, doop hier een wattenstaafje in en stip het plekje aan. Je muur ziet er weer onberispelijk uit!

5 – Voor soepele ritssluitingen

Loopt de rits van je jas niet meer zo soepel? Doe wat vaseline of olijfolie op een wattenstaafje en smeer dit op je rits. Hij loopt dan weer als een trein!

6 – De perfecte make-upkwast
Kun je je favoriete make-upkwast nergens vinden? Geen probleem. Een wattenstaafje is de beste vervanging die er is. Je oogschaduw blenden voor de perfecte smokey eye, een highlighter in je binnenste ooghoek aanbrengen of glitters aanbrengen, het wattenstaafje kan het allemaal.

Overtuigd van de geheime krachten van het wattenstaafje? Haal dan nu snel een extra doosje in huis. Je gaat ze vanaf nu namelijk veel gebruiken! Bekijk nu alle wattenstaafjes in onze webshop.

Sfeerbeeld_round_6 hacks met wattenstaafjes
close

Previous

Waarom mag een scrub niet ontbreken in je bea...
close

Next

Haaruitval voorkomen? Dit zijn de 7 beste tip...