BLOG Kruidvat

Een CO2-gecompenseerde luier, wat houdt dat in? | Kruidvat BLOG

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 26/01/2023

Kruidvat Pure & Soft luiers

Kruidvat Pure & Soft luiers zijn CO2-gecompenseerd. Maar wat maakt deze luiers zo anders dan onze andere luiers? En bieden ze nog de vertrouwde bescherming? Hier beantwoorden we al je vragen.

Waarom is het goed om te kiezen voor een CO2-gecompenseerde luier?

Met onze Kruidvat Pure & Soft luiers draag je op eenvoudige wijze bij aan een betere toekomst voor je kindje. De luier is namelijk CO2-gecompenseerd. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat alle CO2 die wordt uitgestoten in de gehele levenscyclus van het product wordt geneutraliseerd. We produceren en transporteren zoveel mogelijk CO2-neutraal. Waar dat nog niet lukt, compenseren we, in samenwerking met Climate Partner, de CO2-uitstoot met de aanplant van bomen. Goed voor je kindje, beter voor de wereld! Onze Kruidvat Pure & Soft luiers:

  • Zijn EU Ecolabel gecertificeerd
  • Zijn gemaakt met 100% gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit
  • Bevatten een absorberende kern van FSC-gecertificeerde cellulose
  • Hebben een verpakking die voor meer dan 50% hernieuwbaar is

EU Ecolabel gecertificeerd

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten. Producten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, afval en verpakking. Het EU Ecolabel staat dus voor een lage milieubelasting tijdens de hele levenscyclus van het product, vanaf grondstoffen tot de afvalfase. Door voor Kruidvat Pure & Soft luiers te kiezen, draag je heel eenvoudig een steentje bij aan het milieu.

Gemaakt met 100% hernieuwbare elektriciteit

Hernieuwbare elektriciteit is elektriciteit die afkomstig is van bronnen die continu kunnen worden aangevuld, zoals zon, water, wind en biomassa. Hernieuwbare elektriciteit heeft een lagere CO2-footprint dan fossiele energiebronnen. Hierdoor verminderen we de impact op het klimaat.

Bevatten een absorberende kern van FSC-gecertificeerde cellulose

De Kruidvat Pure & Soft luiers bestaan voor een groot deel uit hernieuwbare materialen. De delen van de luier die in contact komen met het huidje zijn gemaakt van ultrazachte hernieuwbare materialen, zoals suikerriet. Ook is de pulp die in de luier zit voor 100% hernieuwbaar en FSC gecertificeerd. De absorberende kern van de luier bevat FSC-gecertificeerde cellulose en heeft een natuurlijke kleur. Hierdoor is de impact op het milieu lager doordat er minder productiestappen in het productieproces nodig zijn.

Dit alles heeft geen invloed op de kwaliteit van de luier. De Pure & Soft luiers zijn net zo betrouwbaar als andere Kruidvat luiers, maar dan nóg duurzamer. Ze houden je kindje dag en nacht droog.

In een verpakking die voor meer dan 50% hernieuwbaar is

De plastic verpakking van de Pure & Soft luiers is voor meer dan 50% gemaakt van materialen van natuurlijke oorsprong, zoals suikerriet. Dit verkleint de impact op het milieu en is beter voor onze planeet. De verpakking is recyclebaar bij het plastic afval.

Kruidvat Pure & Soft luiers

Onze CO2-gecompenseerde Kruidvat Pure & Soft luiers zijn verkrijgbaar in maat 1 t/m 5. Bestel ze nu in onze webshop! Wil je meer weten over onze Pure & Soft luiers? Ga dan naar onze blog over Kruidvat Pure & Soft: CO2-gecompenseerde luiers, luierbroekjes en doekjes.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Help spuitluiers voorkomen met Kruidvat NewBo...
close

Next

Babyuitzetlijst: wat heb je nodig?