BLOG Kruidvat

4 lekkere tussendoortjes voor je baby

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 06/07/2020
Header_ 4 lekkere tussendoortjes voor je baby

Tips voor gezonde babysnacks!

Moedermelk is de basis van voeding voor jouw baby. Vanaf 6 maanden wordt het tijd om dit uit te breiden naar vaster voedsel. Ook krijgt je baby behoefte aan tussendoortjes. Hier geven we je daarom tips voor gezonde, lekkere tussendoortjes voor jouw kleine en hoe je deze het beste kunt geven.

1. Fruit

Fruit is een van de beste keuzes voor tussendoortjes. Niet alleen omdat het superlekker is, maar het zit ook nog eens vol met vitamines. Maak zelf een (gepureerd) fruithapje of koop deze kant-en-klaar in een potje. Een wat oudere baby kun je fruit uit het vuistje geven. Geef je kleine tenminste één fruitsnack per dag.

2. Groenten

Net als fruit zijn groenten een goede keuze voor een snackmoment voor je baby. Om dezelfde reden: ze zijn een natuurlijke bron van vitamines. Begin met weinig uitgesproken smaken, zoals bloemkool, boontjes, broccoli, wortel of pompoen. Als je baby net start met groenten eten, is het belangrijk om de eerste hapjes te pureren. Hoe ouder de baby wordt, hoe grover je de groentesnacks kunt geven.

3. Zuivel

Ook zuivel is een natuurlijke bron van vitamines B en is daarnaast rijk aan calcium. Dat maakt een bakje yoghurt ook een lekker en gezond tussendoortje. Wil je de yoghurt nog lekkerder maken? Voeg dan een beetje gepureerd fruit aan het tussendoortje toe. In de supermarkt vind je ook speciale zuivelsnacks voor de allerkleinsten.

4. Overige tussendoortjes

Naast groenten, fruit en zuivel kun je je kindje ook de volgende snacks geven:

 • Een stukje of korstje brood. Ideaal voor je baby om op te sabbelen!
 • Kinderkoek. In onze webshop vind je verschillende koekjes voor baby’s en dreumesen.
 • Cracker
 • Soepstengel
 • Rijstwafel
 • Gedroogd fruit, zoals een doosje rozijntjes of abrikozen
 • Blokje kaas of plakje worst
Sfeerbeeld-- 4 lekkere tussendoortjes voor je baby

Deze tussendoortjes moet je vooral laten staan

Alle tussendoortjes waar te veel suiker, zout of vet in zitten, zijn een no-go voor een baby. Je kindje groeit nu volop en deze snacks zijn daar niet goed voor. Te veel suiker kan zelfs het slaapritme verstoren. Geef je baby de volgende producten dus vooral niet:

 • Zoete koekjes
 • Snoep
 • Chocola
 • Chips en nootjes
 • Cake
 • Taart

3 tips om te starten met tussendoortjes

1. Introduceer de tussendoortjes stap voor stap. Je kindje is nog gewend aan (moeder)melk. Daarom is het belangrijk om stap voor stap met tussendoortjes te beginnen. Start met drie tot vier lepels, één of twee keer per dag.

2. Plan de snackmomenten. Geef je baby snacks op vaste tijden. Zo voorkom je dat je kleine de hele dag door kleine beetjes eet. Goede momenten zijn bijvoorbeeld tussen ontbijt en lunch en tussen lunch en avondeten.

3. Start met twee tot drie smaken. Wist je dat een baby een smaak wel tien tot twaalf keer moet proeven voordat hij of zij de smaak herkent? Begin daarom met twee tot drie smaken en breidt dit daarna uit met andere smaken. Zorg ervoor dat je de eerdere smaken wel blijft herhalen. Zo ontwikkel je een gevarieerd eetpatroon voor je kindje.

Ben jij benieuwd naar ons hele babyvoeding assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous

5 ultieme relaxmomentjes tijdens je zwangersc...
close

Next

Back to school! Deze items mogen niet in je s...