Zijn luiers slecht voor het milieu?

Header-luiers-slecht-milieu

Kruidvat geeft om jou en je kindje, maar ook om het milieu.

Een kindje gebruikt in totaal gemiddeld 5.000 tot 6.000 luiers. Als je wegwerpluiers gebruikt, is dat bij elkaar een flinke berg afval. Kruidvat geeft om het milieu. Daarom zijn onze luiers en luierbroekjes ook gecertificeerd met het EU Ecolabel en het FSC-keurmerk. Lees hier wat dit betekent.

Onze tip: De Kruidvat 4 Maxi Luiers zijn superzacht en hebben een uitstekende absorptie, waardoor ze geschikt zijn voor zowel overdags als ‘s nachts!

van 0.00 13.99
Kruidvat 4 Maxi Luiers Jumbopack

mt 4 (7-18 kg), 84 stuks

Kruidvat 4 Maxi Luiers Jumbopack

Luiers

Voor het maken van luiers zijn veel grondstoffen nodig. Daarnaast gebruik je een luier maar een keer, dit brengt dus best veel afval met zich mee. Zijn uitwasbare luiers dan een milieuvriendelijkere optie? Het wassen hiervan kost veel water en stroom, wat ook belastend is.

Kruidvat luiers en luierbroekjes

We willen allemaal een wereld waarin we bedachtzaam omgaan met het milieu. Niet alleen voor onszelf, maar nog meer voor onze kinderen. Door voor Kruidvat luiers en luierbroekjes te kiezen, maak je een milieubewuste keuze. Want onze luiers zijn gecertificeerd met het Europese EU Ecolabel en het FSC-keurmerk.

Wat betekent het EU Ecolabel?

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non food producten en diensten. Producten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, afval en verpakking. Dat betekent dat wij onze hoge kwaliteit luiers produceren op een zo duurzaam mogelijke manier.

Wat betekent het FSC-keurmerk?

Het FSC-keurmerk:

  • Geeft de zekerheid dat het hout dat als grondstof voor de luiers wordt gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
  • Verzekert dat het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd.
  • Verzekert dat de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders worden gerespecteerd.
  • Verzekert dat het hout geoogst wordt op een manier waarop het bos altijd zal blijven bestaan.
Sfeerbeeld-luiers-slecht-milieu

Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. En dat vinden wij belangrijk.

Verlaging van de CO2-uitstoot

Wij houden de impact op het milieu van de productie en het gebruik van luiers nauwlettend in de gaten. We kijken bijvoorbeeld naar de CO2-uitstoot tijdens de levenscyclus van onze producten, vanaf de grondstoffen- tot aan de afvalfase. In de afgelopen jaren hebben we de CO2-uitstoot flink kunnen verlagen:

  • De CO2-footprint voor Kruidvat luiers is tussen 2009 en 2016 verminderd met 22%.
  • De CO2-footprint voor Kruidvat luierbroekjes is tussen 2009 en 2016 verminderd met 23%.

Door te kiezen voor Kruidvat luiers en luierbroekjes draag je op een eenvoudige manier bij aan een duurzamere toekomst voor jou en je kindje.

Wil je meer weten over het EU Ecolabel? Bekijk dan onderstaande video!

Bekijk uit de categorie Baby & Kind ook:

Reageer