Kruidvat Blog

Wat doet een condoom?

Header_Wat doet een condoom

De werking van een condoom

Gebruiken jullie wel eens een condoom tijdens de gemeenschap of willen jullie het proberen? Dan is het interessant om te weten wat een condoom precies doet. In deze BLOG vertellen we je alle ins en outs over de werking van een condoom.

Wat is een condoom?

Een condoom is een omhulsel dat meestal gemaakt is van latex. Latex is een soort rubber. Je doet het condoom om de stijve penis van de man en daarna kunnen jullie veilig vrijen. Bovenin het condoom zit een soort reservoir. In deze ruimte wordt het sperma van de man opgevangen. Omdat het sperma zo niet in de vagina van de vrouw komt, kan de vrouw bij goed gebruik niet zwanger raken.

Een condoom beschermt beide partners daarnaast tegen SOA’s, omdat de geslachtsdelen elkaar niet aanraken. Dit is uniek ten opzichte van andere voorbehoedsmiddelen. Op bijna alle condooms zit glijmiddel, wat het vrijen makkelijker en fijner maakt..

Voor ieder wat wils

Er zijn verschillende soorten condooms. Probeer gerust verschillende soorten uit. Let daarbij op jullie comfort en natuurlijk de veiligheid. Het is belangrijk dat een condoom goed past en niet oncomfortabel voelt. Naast het standaard condoom, zijn er de volgende soorten:

  • Ultradunne condooms. Deze condooms zijn wat dunner dan gemiddeld, waardoor de man meer voelt.
  • Ribbelcondooms. Deze condooms zijn geribbeld, waardoor de vrouw meer voelt.
  • Condooms met smaken. Jazeker, er bestaan condooms met fruitsmaakjes zoals aardbei en appel. Leuk voor orale seks!
  • Orgasmevertragende condooms, zoals de Durex Performa Condooms. Deze condooms hebben een licht verdovend middel in de top, of een dikkere top. Dit zorgt ervoor dat het langer duurt voordat de man zijn orgasme bereikt. Daardoor kunnen jullie beide langer van de seks genieten.
  • Sterke condooms of gaysafe condooms. Deze condooms zijn dikker dan gemiddeld en daarom geschikt voor anale seks.
  • Verzorgende condooms. Het glijmiddel op deze condooms bevat ook aloë vera, wat verzorgend is voor de vagina.
  • Latexvrije condooms. Sommige mensen hebben een latexallergie en kunnen daarom geen standaard condooms gebruiken. Voor hen bestaan er latexvrije condooms.
close

Previous Article

Welke condoommaten zijn er?
close

Next Article

Waar is een condoom van gemaakt?