BLOG Kruidvat

Welke kleur oogschaduw past bij jouw ogen?

Read time: 5 minutes
Posted on: 18/01/2021

Het kiezen van oogschaduw is niet altijd even gemakkelijk. De perfecte oogschaduw kies je door deze af te stemmen op je kleur ogen. Maar ook de gelegenheid heeft invloed op de oogschaduw die je kiest. Wanneer je een subtiele kleur zoekt voor bijvoorbeeld een doorsnee werkdag, dan is een nude kleur erg geschikt. Zoek je oogschaduw voor Kerst ? Dan is glitteroogschaduw erg geschikt. Benieuwd welke kleur en soort oogschaduw bij jouw ogen past en hoe je deze het beste aanbrengt? Lees dan snel verder!

De juiste kleur oogschaduw kiezen

Heb je je ooit gerealiseerd wat je ogen uitstralen? Sexy smokey eyes garanderen een tweede date met die knappe jongen. Een smokey eyes oogschaduwpalet is hiervoor erg geschikt.  Een gedurfde, kleurrijke look toont je creativiteit en lichte kleuren geven je een frisse uitstraling. Do we need to say more? Maar sommige kleuren passen beter bij je oogkleur dan andere. Daarom hebben we de verschillende even op een rij gezet.

Oogschaduw voor bruine ogen

Ben jij een beauty met bruine ogen? Dan heb je geluk! Bij bruine ogen passen veel verschillende kleuren oogschaduw. Om de warmte in je ogen naar boven te halen, kies je voor een koele, blauwe tint of voor groen. Maar ook neutralere tinten zoals nude of zalmkleurig passen goed bij je ogen. Wil je je donkere ogen extra benadrukken? Gebruik dan violet, zilverkleurige of metallic oogschaduw.

Tip: breng ook wat oogschaduw aan langs je onderste wimperlijn, zo laat je je ogen nog mooier uitkomen.

Perfect voor jou:

Oogschaduw voor blauwe ogen

Blauw is van nature een koele kleur. Er zijn heel veel tinten blauw, van oceaanblauw tot ijsblauw. Welke kleur blauw je ogen ook hebben, warme, aardse kleuren zoals bruin, oranje en perzikkleur passen hier perfect bij. Verschillende lagen van deze kleuren laten je ogen spreken. Overdag kies je voor subtiele, matte tinten en ’s avonds geef je alles met glanzend goud en brons.

Perfect voor jou:

Oogschaduw voor groene ogen

Groene ogen stralen vaak van nature al. Je hebt daarom geen opvallende kleur nodig om je ogen te laten spreken. Kies overdag voor zachte tinten bruin, grijs of groen. Mix deze kleuren voor een uitdagende look. Om ’s avonds meer op te vallen, kies je voor paars, roze, wijnrood of roségoud.

Tip: Voeg een kleine touch of gold toe aan je oogleden en binnenste ooglook om de gele tinten in je groene ogen meer uit te laten komen.

Perfect voor jou:

Welke oogschaduw past bij jou?

Er zijn zoveel soorten oogschaduw, dat maakt het kiezen soms lastig. Ga je voor de bekende weg met een poederoogschaduw, voor een oogschaduw on the go, of voor glamourous oogschaduw met glitters? We hebben alle typen oogschaduw voor je op een rijtje gezet. Welkom in de wereld van de oogschaduw!

Poederoogschaduw

Poederoogschaduw is de meest bekende en populaire soort oogschaduw. Poeder vlekt bijna niet en blijft de hele dag goed zitten. Er zijn allerlei kleuren, met en zonder glitters en in vaste of losse vorm. Met de vaste vorm is eenvoudig te werken. Het vaste oogschaduwpoeder kun je makkelijk mengen, maar deze heeft een minder sterk pigment dan de losse vorm. De losse vorm heeft sterkere kleuren, maar is moeilijker te mengen en blijft minder goed zitten.

Crème-oogschaduw

Crèmige waterproof oogschaduw wordt steeds minder vaak gebruikt. Het nadeel van crème-oogschaduw is dat deze zich snel ophoopt op je ooglid. Wil je een waterproof oogschaduw? Dan kun je je oogmake-up het beste longlasting maken met een fixing spray.

Oogschaduwpennen

Oogschaduwpennen bestaan uit een crèmige formule en zijn ideaal voor onderweg. Breng de kleur direct met de punt van de pen op je ooglid aan en perfectioneer deze met je vinger. De pennen zijn een goed alternatief voor poederoogschaduw als je een droge huid hebt. Voor een vette huid is de oogschaduwpen minder geschikt.

Glitteroogschaduw

Glitters geven vaak net dat beetje extra aan je look. Soms zijn de glitters in de oogschaduw verwerkt, maar er zijn ook losse glitters te koop. Deze zijn speciaal ontworpen voor je oogleden. Doe wat vaseline op je ooglid en druk de glitters met een oogschaduwkwastje op je huid. De vaseline werkt als lijm en zorgt dat de glitters goed blijven zitten. Superleuk voor een feestje of avondje uit!

Oogschaduwpaletten

Oogschaduwpaletten zijn er in allerlei kleuren. Ideaal! Kleinere oogschaduwpaletten bestaan uit kleuren die goed bij elkaar passen, terwijl grotere je de kans geven om met verschillende kleuren te experimenteren. Gebruik je zelf maar enkele kleuren? Dan is een klein palet geschikt voor jou.

Hoe breng je oogschaduw aan?

Wil je een mooie, opvallende of romantische blik? Met oogschaduw creëer je een bijzondere oogopslag voor elke gelegenheid. Hieronder vertellen we je alles over het aanbrengen van oogschaduw. Want hoe doe je dat?

De basics

Oogschaduw vormt en benadrukt je ogen. Begin met een beetje kleur en breng geleidelijk meer aan tot je tevreden bent. Het is makkelijker om een laagje extra oogschaduw aan te brengen dan teveel weg te halen. Werk tegelijkertijd aan beide ogen en doe soms een stap achteruit. Bekijk het resultaat in de spiegel. Zorg dat de oogschaduw op beide ogen hetzelfde zit.

Welke kwast?

Er zijn veel verschillende soorten kwasten waarmee je oogschaduw aanbrengt. Als je meerdere kleuren gebruikt, heb je minstens twee verschillende kwasten nodig. De all-over shadow brush heeft korte, platte haartjes. Hiermee kan je crèmige of poederoogschaduw aanbrengen. De blending brush heeft langere, meer uit elkaar staande haartjes. Met de blending brush meng je kleuren en verzacht je lijnen. Hiermee kan je het beste in een draaiende beweging werken.

Aan de slag!

Zo breng je je oogschaduw aan:

1. Breng je oogschaduw aan voor je foundation. Zo werk je eventuele foutjes makkelijker weg zonder je basismake-up te ruïneren.

2. Gebruik een speciale oogschaduwprimer als basis op je oogleden. Hiermee maak je een gladde, mooie basis. De oogschaduw blijft door de primer langer goed zitten zonder te vlekken of te vervagen.

3. Kies een soort oogschaduw die bij je look past. Ben je op zoek naar iets opvallends of liever subtiel?

4. Kies welke kleur(en) oogschaduw je aan gaat brengen. Het beste is om meerdere kleuren bij elkaar passende tinten uit te zoeken.

5. Met de lichtste kleur benadruk je je wenkbrauwbot. Deze kleur doe je net onder je wenkbrauw.

6. Breng een tint donkerder op je ooglid aan. Je oogleden lijken hierdoor langer en je blik helderder en meer open.

7. Gebruik de donkerste kleur in de buitenste ooghoek en de op één na donkerste kleur in de arcadeboog. Deze kleuren benadrukken en definiëren je ogen. 8. Laat de kleuren mooi in elkaar overlopen. Maak je ooglook af met eyeliner en mascara

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Statement haarklemmen: voor welke ga jij?
close

Next

Snel de deur uit in de ochtend? Met deze 4 ti...