BLOG Kruidvat

Kruidvat kraamvragen afl. 8 – Hoe maak je het bedje op?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 11/02/2021

Wij hebben het antwoord op al jouw kraamvragen!

Als je voor de eerste keer papa of mama wordt, spoken er veel vragen door je hoofd. Want hoe moet je eigenlijk een luier verschonen? En hoe doe je je baby in bad? Geen nood, wij zijn er voor je. In deze serie beantwoorden we al jouw kraamvragen met in deze achtste aflevering het antwoord op de vraag: hoe maak je het bedje op?

Je baby’s bedje opmaken

Slapen is heel belangrijk voor je kindje. Maar hoe maak je het bedje eigenlijk op? En hoe kan je je baby het beste in bed leggen? Wat is het veiligst? In deze video vind je het antwoord op je vragen.

Stappenplan voor het opmaken van het bedje

Voor het opmaken van het bedje heb je een wiegje of ledikantje met matras, een molton hoeslaken, een basic hoeslaken, een lakentje, een deken en een hydrofiele doek nodig.

Het bedje opmaken doe je zo:

  1. Doe de molton hoeslaken om het matras of leg deze op het matras.
  2. Trek er een hoeslakentje overheen. Zorg ervoor dat deze glad over de molton ligt zodat er geen verstikkingsgevaar ontstaat.
  3. Leg een hydrofiele doek op de plek waar het hoofdje van je baby komt te liggen. Deze hydrodoek vangt kwijl en spuug op waardoor je niet elke dag het bedje hoeft te verschonen. Vervang de hydrofiele doek elke dag.
  4. Maak het bedje op met een laken en dekentje. Het lakentje moet zo’n 20 centimeter onder de deken vandaan komen. Sla het om zodat er een randje over het dekentje valt.
  5. Heb je veel stof van het lakentje en dekentje over? Stop dit dan onder het matras aan het voeteneinde. Let er wel op dat het matras daar niet veel hoger komt te liggen. Gebeurt dat wel? Leg dan een gevouwen deken onder de rest van het matras zodat je kindje wel plat ligt en niet naar het hoofdeinde schuift.
  6. Nu is het bedje klaar en kan je kindje gaan slapen. Leg hem altijd op zijn rug neer.
  7. Laat je baby onder een goed ingestopt laken en dekentje slapen.
  8. Let er op dat er geen kussen of andere zachte, grote materialen in het bedje liggen in verband met verstikkingsgevaar. Een klein knuffeltje in een veilig hoekje kan wel.
  9. Is het koud in de babykamer? Warm het bedje dan van tevoren op met een kruik. Check of de kruik niet lekt en haal hem uit het bedje als je je kindje erin legt.

Dat wordt lekker slapen!

Kruidvat beantwoordt al jouw kraamvragen

Heb je meer kraamvragen? Bekijk dan ook de andere afleveringen:

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Babyacne: wat kan je ertegen doen?
close

Next

Kruidvat kraamvragen afl. 6 – Hoe doe je je b...