BLOG Kruidvat

Kruidvat kraamvragen afl. 7 – Hoe verzorg je het huidje van je pasgeboren baby?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 20/02/2021

Wij hebben het antwoord op al jouw kraamvragen!

Als je voor de eerste keer papa of mama wordt, spoken er veel vragen door je hoofd. Want hoe moet je eigenlijk een luier verschonen? En hoe doe je je baby in bad? Geen nood, wij zijn er voor je. In deze serie beantwoorden we al jouw kraamvragen met in deze zevende aflevering het antwoord op de vraag: hoe verzorg je het huidje van je pasgeboren baby?

Huidverzorging voor je pasgeboren baby

Je hebt heel veel verzorgingsproducten voor je baby die allemaal even lekker ruiken. Maar welke zijn het belangrijkste voor je pasgeboren kindje? En waar gebruik je ze precies voor? Bekijk de video en ontdek het antwoord op deze vragen.

Drie onmisbare producten voor het huidje van je baby

Om de juiste huidverzorgingsproducten voor je kindje te kiezen, is het belangrijk om te weten wat voor huid je baby heeft: droog, normaal, vet of gevoelig. Je kraamhulp kan je vaak wel vertellen wat voor huidje je kindje heeft.

Er zijn drie soorten huidverzorging:

  • Bodylotion werkt verzachtend en soms zelf rustgevend. De lotion trekt snel in het huidje en is perfect voor dagelijks gebruik. Ideaal dus om je baby elke ochtend mee in te smeren! Neem hiervoor bijvoorbeeld onze Kruidvat Baby Verzachtende Bodylotion.
  • Crème is iets dikker dan bodylotion en daardoor perfect voor een droog of gevoelig babyhuidje. Je gebruikt de crème vaak voor droge plekjes op de handjes, ellebogen of knieën. Maar je kan hem ook gerust voor het hele lichaam gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld onze Kruidvat Baby Verzorgende Crème.
  • Huidolie is ideaal voor baby’s met een zeer droge huid. Olie heeft iets meer tijd nodig om in te trekken dan een lotion of crème. Maar daarna is het huidje heerlijk zacht. Huidolie is ook ideaal voor het masseren van je baby. Kies bijvoorbeeld voor onze Kruidvat Baby Huidolie.

Kruidvat beantwoordt al jouw kraamvragen
Heb je meer kraamvragen? Bekijk dan ook de andere afleveringen:

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

4 jaar oud: de eerste schooldag
close

Next

Kruidvat kraamvragen afl. 2 – Hoe geef je je ...