BLOG Kruidvat

Kruidvat kraamvragen afl. 12 – Hoe breng je een tepelhoedje aan?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 06/02/2021

Wij hebben het antwoord op al jouw kraamvragen!

Als je voor de eerste keer papa of mama wordt, spoken er veel vragen door je hoofd. Want hoe moet je eigenlijk een luier verschonen? En hoe doe je je baby in bad? Geen nood, wij zijn er voor je. In deze serie beantwoorden we al jouw kraamvragen met in deze twaalfde aflevering het antwoord op de vraag: hoe breng je een tepelhoedje aan?

Waarvoor gebruik je een tepelhoedje?

Borstvoeding geven is een intiem momentje voor jou en je baby. Maar soms ontstaan er problemen. Een tepelhoedje kan dan helpen. Een tepelhoedje bedekt en beschermt je tepel en ondersteunt de borstvoeding. Je legt het tijdens het voeden over je tepel en tepelhof. Je baby leert dan beter uit de borst te drinken. In deze video zie je hoe je een tepelhoedje gebruikt.

Hoe gebruik je een tepelhoedje?

Er zijn verschillende maten tepelhoedjes verkrijgbaar, afhankelijk van de grootte van de tepel. Het is wel belangrijk het tepelhoedje altijd goed te gebruiken, anders kan het voor meer problemen zorgen. Daarom lees je hier hoe je stap voor stap een tepelhoedje plaatst:

  1. Maak het platte deel van het tepelhoedje nat. Het blijft dan beter aan je borst kleven.
  2. Pak het tepelhoedje bij de binnenste randjes vast, trek het een beetje uit elkaar en duw het binnenstebuiten.
  3. Plaats de opening over het midden van je tepel.
  4. Klap het hoedje terug. Als het goed is, valt het dan zo over je borst. Je tepel wordt dan als het ware een beetje in de top van het tepelhoedje gezogen. Vasthouden is dan niet meer nodig en je kan je baby aan je borst leggen.

Extra tip: heb je last van kloven of pijnlijke tepels? Gebruik dan een tepelcrème, zoals de Kruidvat Mama Care tepelcrème. Deze crème laat gekloofde en pijnlijke tepels tijdens de zwangerschap of borstvoedingsperiode weer zacht en soepel aanvoelen. Wrijf een beetje tepelcrème warm tussen je handen en breng met licht ronddraaiende bewegingen op je tepels aan. Verwijder de overtollige crème. Je hoeft de crème er niet af te wassen voor je borstvoeding gaat geven.

Heb je problemen met het geven van borstvoeding of het aanleggen van je kindje? Vraag dan een lactatiedeskundige om advies.

Kruidvat beantwoordt al jouw kraamvragen

Heb je meer kraamvragen? Bekijk dan ook de andere afleveringen:

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Kruidvat kraamvragen afl. 5 – Luieruitslag, w...
close

Next

Kruidvat kraamvragen afl. 10 – Wat heb je als...