BLOG Kruidvat

Kruidvat kraamvragen afl. 10 – Wat heb je als mama allemaal nodig tijdens de kraamweek?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 07/02/2021

Wij hebben het antwoord op al jouw kraamvragen!

Als je voor de eerste keer papa of mama wordt, spoken er veel vragen door je hoofd. Want hoe moet je eigenlijk een luier verschonen? En hoe doe je je baby in bad? Geen nood, wij zijn er voor je. In deze serie beantwoorden we al jouw kraamvragen met in deze tiende aflevering het antwoord op de vraag: wat heb je als mama allemaal nodig tijdens de kraamweek?

Zorg ook goed voor jezelf tijdens de kraamweek

Je kleintje is geboren! Je geniet van het nieuwe leven, maar ondertussen is het ook belangrijk om goed op jezelf te letten tijdens de kraamweek. Een bevalling is namelijk niet niks. Het is handig om daarom ook wat spulletjes voor jezelf in huis te hebben. In deze video zie je welke dit zijn en waar je ze voor gebruikt.

Handige producten voor een kersverse moeder

Er zijn een aantal producten die goed van pas komen tijdens de kraamweek:

  • Drie tot vier weken voor je uitgerekende datum moet je je kraambed opmaken. Gebruik hiervoor een kraammatras zodat je matras beschermd is tegen doorlekken of voor als je vliezen breken.
  • Zorg er ook voor dat er genoeg kraamverband in huis is. Dit vangt het bloedverlies in de eerste dagen na je bevalling op. Het Kruidvat Mama Protection kraamverband neemt extra veel vocht op dankzij de sterk absorberende kern. Het is huidvriendelijk en superzacht waardoor het prettig is om te dragen, zelfs als je hechtingen hebt.
  • Zet een flesje water met tuutje op het toilet. Hiermee kun je als je naar het toilet moet je eventuele open wonden schoonspoelen.
  • Ga je borstvoeding geven? Dan is het belangrijk om zoogkompressen in huis te hebben. Tussen de voedingen door kunnen je borsten namelijk overtollige moedermelk afgeven. De zoogcompressen absorberen de melk en voorkomen vlekken in je kleding. De Kruidvat Mama Protection zoogkompressen zijn extra zacht, ademend en gevormd naar je borst, waardoor ze optimaal comfort bieden. Ze hebben een handige plakstrip waardoor ze prettig zitten. En heel handig, ze zijn ook verkrijgbaar in het zwart.

Kruidvat beantwoordt al jouw kraamvragen

Heb je meer kraamvragen? Bekijk dan ook de andere afleveringen:

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Kruidvat kraamvragen afl. 12 – Hoe breng je e...
close

Next

Kruidvat kraamvragen afl. 11 – Hoe gebruik je...