Kruidvat Blog

Deze 5 vitaminen ondersteunen je immuunsysteem

Steuntje in de rug

Wist je dat er verschillende vitaminen en mineralen zijn die helpen bij het behouden van een goede weerstand? Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Onze tip: Davitamon B-Complex Forte Dragees bevatten een hoog gehalte aan vitamine B-Complex met biergist en dragen o.a. bij aan extra energie bij vermoeidheid en ondersteunen het behoud van gezonde huid en haren.

5 vitaminen die helpen bij het behouden van een goede weerstand

Je lichaam heeft voldoende vitaminen en mineralen nodig. Sommige vitaminen helpen je immuunsysteem en ondersteunen de afweer van je lichaam via je voeding:

Vitamine A
Vitamine A helpt het natuurlijk immuunsysteem van de lichaamscellen. Je vindt deze vitamine in vis, melk, melkproducten, boter en lever.

Vitamine B6
Vitamine B6 draagt bij aan de aanmaak van afweercellen. In vlees, eieren, vis, aardappelen en graanproducten vind je vitamine B6.

Vitamine B12
Vitamine B12 bevordert de energiestofwisseling en draagt bij aan fitheid. Ook ondersteunt het de afweer van het lichaam. Je vindt deze vitamine in veel dierlijke producten zoals melk, vlees en eieren.

Vitamine C
Vitamine C activeert de natuurlijke energie in het lichaam en stimuleert het immuunsysteem tijdens en na fysieke inspanning. Je vindt vitamine C in veel soorten groente en fruit. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg naast de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C.

Vitamine D
Je lichaam maakt vitamine D aan onder invloed van zonlicht en in mindere mate voeding. Omdat zonlicht belangrijk is voor de aanmaak van deze vitamine wordt hij ook wel de zonnevitamine genoemd. Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Tip: Davitamon biedt verschillende voedingssupplementen met vitamine D aan waaronder smelttabletten, olie en 1 Per Week tabletten.

Aanvulling op je voeding

Een multivitamine is een voedingssupplement met allerlei vitaminen en mineralen. Hierin vind je dus vaak veel van de bovenstaande vitaminen. Kies bijvoorbeeld voor Davitamon Compleet Man of Vrouw. Deze complete multivitaminen zijn speciaal afgestemd op de behoeften van volwassen mannen of vrouwen.

Ben je benieuwd naar het hele Davitamon assortiment? Ga dan snel naar de website!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Wat zijn probiotica?
close

Next Article

Rode gist rijst, helpt dat echt om je cholest...