BLOG Kruidvat

Welke condoommaten zijn er?

Een maat voor elke penis, groot of klein

Gebruiken jullie een condoom en vind je partner dat het lekker zit? Dan gebruiken jullie waarschijnlijk de juiste maat. Er zijn ook mannen die wat groter of kleiner geschapen zijn dan gemiddeld. Voor die mannen kan het wat lastiger zijn om de juiste maat condoom te vinden. Hier vertellen we je meer over welke maten er zijn, dus lees snel verder.

Een te groot of te klein condoom?

Als je partner een condoom gebruikt dat te groot is, merkt hij dat al snel. Het condoom glijdt dan af. Als het condoom lastig om te doen is, kan het zijn dat het condoom te klein is. Als je een condoom op de juiste manier omdoet moet het makkelijk gaan. Ook kan een te klein condoom te strak zitten, wat de kans op scheuren vergroot. Het is dus erg belangrijk om de juiste maat te kiezen.

Hoe kies je de juiste condoommaat?

Passen in de winkel is geen optie. Daarom moet je partner zijn penis meten. Je bepaalt de condoommaat aan de hand van de omtrek van de penis. De lengte van de penis is dus niet zo belangrijk!

De nominale breedte van het condoom bepaalt de maat van het condoom. Dat is dus de breedte van het condoom wanneer je het condoom plat neerlegt. Hieronder zie je welke maat condoom bij welke penisomtrek hoort:

  • Is de omtrek van de penis van je partner 10 centimeter of lager? Dan is de juiste condoommaat 47 mm.
  • Bij een omtrek van 10 tot 11 centimeter is de condoommaat 49 mm.
  • Bij een omtrek van 11 tot 11,5 centimeter is je condoommaat 53 mm.
  • Bij een omtrek van 11,5 tot 12 centimeter is je condoommaat 57 mm.
  • Bij een omtrek van 12 tot 13 centimeter is je condoommaat 60 mm.
  • Bij een omtrek van 13 tot 14 centimeter is je condoommaat 64 mm.
  • Is de omtrek van de penis groter dan 14 cm? Dan is je condoommaat 69 mm.

Het komt zelden voor dat een condoom te kort is. Als dat toch het geval is, doe het condoom dan wel zover mogelijk om de penis. Koop in elk geval geen grotere condoom, want dan bestaat dat de kans dat het condoom afglijdt.

Veel (veilig) plezier!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Alles over daglenzen: zo doe je je lenzen in ...
close

Next

De werking van biotine (vitamine B8)