BLOG Kruidvat

Voor elk huidprobleempje van je baby een ander product. Bepanthen Baby Keuzehulp

Bepanthen Baby Keuzehulp

Heeft jouw kindje rode babybilletjes of misschien een droog babyhuidje? Wees gerust, vrijwel elk kindje krijgt hiermee te maken en Bepanthen schiet te hulp! Met deze handige Bepanthen Keuzehulp achterhaal je welk product geschikt is voor jouw baby.

Rode babybilletjes of schrale plekjes

Rode babybilletjes ontstaan vooral door een warme, vochtige omgeving. Door de babybilletjes te lang in contact te houden met een natte luier zorgt dit voor rode billen. De rode babybilletjes zijn te herkennen aan roodheid, schrale huidplekjes of vlekken op de billetjes, in de liezen of de huid rondom het luiergebied. Wat kan je doen om dit te voorkomen?
• Verwissel de luier vijf tot zeven keer per dag. Een natte luier kan de huid prikkelen.
• Laat de billetjes bij iedere luierwissel een paar minuten in de lucht drogen.
• Maak de billetjes van je baby-tje van voor naar achteren schoon, niet andersom.
• Smeer in ieder geval iedere avond, maar het liefst bij iedere luierwisseling met Bepanthen Baby Zalf om de billetjes te beschermen. Deze Baby Zalf beschermt de huid tot wel 10 uur lang.
Bepanthen Baby Zalf is daarom een musthave voor in de luiertas!

Een droge babyhuid

Een droog babyhuidje is niet gevaarlijk voor jouw kleintje, maar het kan wel vervelend zijn. Gelukkig kan dit verminderd worden door de huid goed in te vetten. De oorzaak van een droge huid is bijvoorbeeld te lang in een warme badje of onder de douche, chloor in zwembaden of een gevoelige huid. Wat kan er gedaan worden om dit te voorkomen?
• Gebruik lauw water als je de baby wast. Heet water droogt de huid uit.
• Douche of badder niet te lang en niet te vaak. 2 tot 3 keer per week is voldoende.
• Gebruik douche-olie zonder zeep en milde shampoo.
• Houd de huid goed vet met een crème.
• Bescherm het gezichtshuidje tegen de zon (gebruik minimaal factor 50).

Atopisch eczeem of huiduitslag bij de baby

Atopisch eczeem is iets wat baby’s al vroeg kunnen ontwikkelen, vooral in de elleboog en knieholtes. Eczeem is een verzamelnaam van allerlei aandoeningen die rode, jeukende uitslag tot gevolg hebben. Het belangrijkste is dat het kindje in de gaten gehouden wordt en er niet gekrabd wordt. Als de baby gaat krabben ontstaan er wondjes die kunnen gaan infecteren. Door gebruik te maken van Bepanthen Eczeem Crème Baby* start de verlichting van jeuk binnen 30 minuten en verlicht roodheid. Je baby zal hierdoor minder krabben en daardoor beter slapen.
Het herstelt de babyhuid**. Bepanthen Eczeem Crème Baby is te gebruiken vanaf de geboorte, bevat geen cortisonen (geen hormonen) en is parfumvrij.

Bij Kruidvat ligt alles voor je klaar

Weet je nu precies wat je nodig hebt voor je kleintje? Kom dan snel even naar een Kruidvat bij jou in de buurt. Of bestel de Bepanthen-producten in onze webshop.
*Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
**Bepanthen Eczeem Crème Baby bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Mamadagboek aflevering 4 – de laatste l...
close

Next

Keuzehulp bij stressmomenten en slapen