BLOG Kruidvat

Hoe overleef je een lange vlucht?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 12/02/2020
header - Davitamon - Hoe overleef je een lange vlucht

Zo voorkom je een jetlag

De vakantie is geboekt, de koffers gepakt en je hebt zin in de welverdiende rust. Maar eerst moet je nog die lange vlucht naar je vakantiebestemming zien te overleven. Gelukkig is dat met onze tips een eitje!

Tip 1 – Neem een leeg flesje mee
Je mag natuurlijk geen vloeistoffen meenemen in het vliegtuig, maar een leeg flesje mag wel. Dit vul je dan met kraanwater zodat je altijd wat te drinken bij de hand hebt.
 
Tip 2 – Drink kruidenthee
Heb je tijdens een lange vlucht snel last van een opgeblazen gevoel? Neem dan een kopje kruidenthee. Kamille helpt je te ontspannen, venkel is goed voor je spijsvertering en gember helpt bij misselijkheid. Stop dus altijd een paar zakjes kruidenthee in je handbagage en vraag de stewardess tijdens de vlucht om een bekertje gekookt water.

Tip 3 – Eet niet te vet
Ga jij op het vliegveld vaak ook nog even snel langs een fastfoodrestaurant voordat je het vliegtuig ingaat? Het vette, gefrituurde voedsel kan ervoor zorgen dat je tijdens de vlucht last krijgt van je buik. Je lichaam heeft namelijk moeite om dit goed te verteren. Vermijd vet eten daarom als je gaat vliegen.
 
Extra tip: eet niet te snel als je bijna gaat vliegen.
We snappen dat je soms haast hebt en je vlucht moet halen. Maar als je snel eet, krijg je meer lucht binnen. Hierdoor heb je tijdens je vlucht sneller last van een opgeblazen gevoel
 
Tip 4 – Kies voor vegetarisch
Krijg je tijdens de vlucht een maaltijd? Kies dan voor de vegetarische variant. Deze is meestal beter verteerbaar en voedzamer dan de maaltijden met vlees.
 
Tip 5 – Beweeg
Je medepassagiers kijken misschien wat raar naar je, maar tijdens een lange vlucht is het goed om toch elk uur even te bewegen. Sta op en loop een rondje, doe wat rek- en strekoefeningen of zoek van tevoren wat simpele oefeningen op die je in je stoel kan doen.

6. Sfeerbeeld - Davitamon - Hoe overleef je een lange vlucht

Tip 6 – Stel je horloge alvast in op de nieuwe tijd Door dit direct aan het begin van je vlucht te doen, is het makkelijker om je alvast voor te bereiden op de nieuwe tijd. Heb je een dagvlucht? Probeer dan wakker te blijven en kijk een film. Vlieg je met een nachtvlucht? Zorg er dan ook voor dat je je rust pakt en probeer wat te slapen.
 
Tip 7 – Melatonine helpt bij een jetlag Wist je dat melatonine ook gebruikt wordt als kortdurende behandeling van een jetlag bij volwassenen? Melatonine helpt je bij je slaap-waakritme.
Leuk om te weten: kersen en gember bevatten van nature een kleine hoeveelheid melatonine. Ideaal dus om mee te nemen als je gaat vliegen.
 
* Davitamon Melatonine is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter

KOAG-nr. 24-0220-0548

close

Previous

8 dingen die je niet moet vergeten mee te nem...
close

Next

5 fijne zonnecrèmes voor je gezicht