Kruidvat Blog

Waarom is buitenspelen goed voor kinderen?

Header_Waarom is buitenspelen goed voor kinderen

Belangrijk voor de ontwikkeling en weerstand

Het pure van kinderen. Dát wil je graag behouden. Het kind moet lekker zichzelf kunnen zijn en al spelend het goede uit de natuur ervaren. Toch blijkt dat kinderen steeds minder buitenspelen. Maar liefst drie op de tien kinderen speelt nooit of slechts één keer per week buiten*.

Belang van buitenspelen

Buitenspelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Buiten krijgen ze oog voor hun omgeving en leren die kennen. Ook worden ze krachtiger, leniger en voelen ze zich over het algemeen lekkerder in hun vel. Zo blijkt uit onderzoek dat kinderen vrolijk en blij zijn, nadat zij een tijdje buiten hebben gespeeld*.

Buitenspelen en weerstand

Naast dat buitenspelen belangrijk is voor de ontwikkeling, is het ook nog eens gezond. Kinderen moeten in de eerste jaren van hun leven hun weerstand nog opbouwen. De weerstand van een kind wordt gestimuleerd als het naar buiten gaat. Met een goed werkend immuunsysteem ben je beschermd tegen invloeden van buitenaf. Ook daarom is het voor een kind belangrijk om buiten te spelen.

A.Vogel Junior: Puur voor je kind

Als ouder is het dus verstandig om je kind aan te moedigen om naar buiten te gaan. Daarnaast kun je ook gezond eten stimuleren en A.Vogel Echinaforce Junior Weerstand1** + vitamine C gebruiken om de weerstand van je kind te ondersteunen. Het is er voor kinderen vanaf 3 jaar.
Mocht je kind toch onvoldoende weerstand hebben dan zijn er Echinaforce Junior tabletten voor kinderen*** (vanaf 6 jaar). Dit helpt bij onvoldoende weerstand en zorgt voor een sneller herstel bij griep en verkoudheid.

Beide producten zijn onderdeel van een vernieuwde productlijn van A.Vogel: A.Vogel Junior. Deze producten zijn 100% natuurlijk en gemaakt voor kinderen.

Sfeerbeeld -Waarom is buitenspelen goed voor kinderen

1 o.b.v. Echinacea
*Onderzoek Buitenspelen 2018, Jantje Beton, N=1012
** Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating
***Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Echinacea purpurea. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

close

Previous Article

Wanneer knip je voor de eerste keer de nagelt...
close

Next Article

De tandjes van je baby: wanneer komen ze?