false
  1. Home
  2. Tips bij zonneallergie

Tips bij zonneallergie

Hoe herken je zonneallergie?

Als jouw huid overgevoelig is voor zonlicht krijg je na enkele uren in de zon last van een rode huid, blaasjes of bultjes waarbij de huid kan gaan jeuken. Je kan van nature overgevoelig zijn voor UV-licht maar je kan ook een reactie krijgen op UV-licht doordat je bijvoorbeeld bepaalde medicijnen gebruikt.

Wat te doen bij zonneallergie?

Heb je last van jeuk? Probeer dan vooral niet te krabben, dit maakt de jeuk namelijk erger. Het is dan fijn om de huid te koelen met natte doeken of mentholpoeder. Ook kan een zonneblaasjesgel de jeuk verminderen en verkoelen. Na het zonnen je huid goed insmeren zorgt voor een sneller en fijner herstel.

Zonnebrand kan voor een deel je huid beschermen tegen zonneallergie, toch is het vaak niet voldoende. Het is dan ook belangrijk dat je jezelf voldoende insmeert met zonnebrand voor de gevoelige huid waardoor je een verbrande huid kunt voorkomen. Heb je na het zonnen toch last van een lichte verbranding of jeuk? Dan kan het fijn zijn je huid in te smeren met een Aloë Vera Aftersun. Dit zorgt voor de nodige verkoeling en vermindering van de rode huid.

Aanbevolen wordt om bij een half uur blootstelling aan zonlicht een ruime hoeveelheid zonnebrandcrème te smeren en na twee uur opnieuw te smeren.

Onze zonneallergie producten

Hoe voorkom je zonneallergie?

Als je weet dat je last hebt van zonneallergie en de lente komt er weer aan, dan is het verstandig om jouw huid in het voorjaar te laten wennen aan zonlicht. Doordat je de blootstelling geleidelijk opbouwt wordt de huid iets dikker en wordt pigment aangemaakt waardoor je beter beschermt bent tegen UV-licht. Denk daarbij aan eerst een kwartier in de zon en vervolgens per dag een halfuur langer. Het is daarbij wel belangrijk dat je op zonnige dagen nog voorzichtig bent omdat je huid hier nog op kan reageren.

Nog meer tips:
  • Het dragen van bedekkende kleding beschermt je tegen de zon.
  • Tussen 11:00 en 15:00 uur is de zon het schadelijkst, zoek dan de schaduw op.
  • Zonlicht komt ook onder de parasol, door de bewolking en bij wind is het niet minder sterk.
Bekijk hier ons complete zonbescherming assortiment

  1. Home
  2. Tips bij zonneallergie
Kruidvat logo
back to top