Maak kans op een koptelefoon: klik hier!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Xiaomi: smartproducten van topkwaliteit

Xiaomi: smartproducten van topkwaliteit

header-xiaomi-brandpage_metborder.png

Xiaomi: alles over dit merk

Xiaomi is een zeer succesvol Chinees merk. Het bestaat sinds 2010 en produceert naast smartphones (van zeer hoge kwaliteit) ook tablets, smart producten en wearables. Xiaomi is na Apple, Samsung en Huawei de op drie na grootste fabrikant op het gebied van smartphones. 


Op deze pagina vind je het complete assortiment van Xiaomi producten bij Kruidvat. Kruidvat is trots als enige retailer in Nederland producten van Xiaomi te mogen verkopen. Meer weten over Xiaomi en de producten? Lees dan verder onderaan deze pagina.
 


Zo ontstond Xiaomi

Xiaomi werd opgericht in 2010 en produceerde in eerste instantie alleen smartphones. Het merk is in Nederland nog niet zo bekend onder het grote publiek (vooral onder de tech volgers). Xiaomi is een vrij jong merk, maar werd in korte tijd een van de grootste wereldspelers op het gebied van smartphones. Vrij snel na de oprichting startte ook de productie van andere (smart/tech)producten. Het merk Xiaomi is met name in Azië al enorm populair, maar groeit inmiddels ook hard in andere werelddelen. Xiaomi produceert zijn eigen smartphones onder de naam ‘Mi’, met eigen software (een aangepaste versie van Android: inmiddels een van de grootste alternatieve versies van Android). In 2010 werd de eerste smartphone uitgebracht, de Mi 1. In 2012 volgde de Mi 2 en in 2013 de Mi 3. Vanaf dat punt was Xiaomi een top-5 speler van de meest gebruikte smartphone merken in China.

Xiaomi Smartphone series

Naast de Mi verkoopt Xiaomi ook de smartphone-serie Redmi (ook wel Hongmi genoemd). Deze zijn veel goedkoper dan de Mi en in heel Azië maar vooral in India razend populair.

Andere smart- en techproducten van Xiaomi

Het totale productaanbod van Xiaomi varieert van televisies tot smart devices, audio producten, powerbanks, laptops en zelfs elektrische steps. Een erg groot aanbod en daarom niet geheel bij Kruidvat te vinden.

Xiaomi: een nog onbekend merk. Waarop letten?

Let op: een nadeel voor de Europese markt is dat de toestellen zijn gefabriceerd voor de Chinese internetfrequenties, wat betekent dat de Xiaomi-telefoons de 4G-verbinding maar heel beperkt ondersteunen.

Vragen over Xiaomi

Heb je vragen over Xiaomi of heb je nog wensen voor andere producten of suggesties? We helpen je graag: stel ze hier