Actie Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

Likdoorns & Blaren

Filter

Acties

Merken

Prijs

Beoordeling

Assortiment

Maat en inhoud

Soort

Klacht

12 product(en) gevonden

Producten per pagina20

Sorteer op: Hoogste beoordeling
12 product(en) gevonden
12 product(en) gevonden

Producten per pagina20

Sorteer op: Hoogste beoordeling
12 product(en) gevonden
Als je schoen langdurig druk of wrijving uitoefent op dezelfde plek, kan er eelt op je voeten ontstaan. Dit is een verdikking van je hoornlaag, de bovenste laag van je huid. Eelt beschermt je huid tegen de verhoogde druk of wrijving. Op zich niks mis mee dus. Maar als je eelt niet regelmatig weghaalt, kan op den duur een likdoorn ontstaan. Dit pijnlijke plekje wordt ook wel een eksteroog of clavus genoemd.
 

Likdoornpleisters verminderen druk en verwijderen de likdoorn

Als je schoen lange tijd op eenzelfde plek wrijft, kan dit leiden tot een likdoorn. Je dode huidresten verzamelen zich dan in het midden van de eeltplek, en groeien als een doorn naar binnen. Hierdoor kan er druk op je bot of zenuw ontstaan, wat een likdoorn erg pijnlijk maakt. Gelukkig kunnen likdoorns eenvoudig worden behandeld met likdoornpleisters. Deze pleisters gaan verdere druk tegen en verlichten zo de pijn. Ook bevatten de pleisters ingrediënten zoals salicylzuur die ervoor zorgen dat de likdoorn verdwijnt.
​​​​​​​

Een breed assortiment aan likdoornpleisters

Likdoornpleisters komen in verschillende soorten en maten. Zo verzacht je de pijn van een likdoorn met behulp van een ringvormige pleister. Deze breng je overal aan: op je teen, de zijkant van je voet of je voetzool. Ben je bang dat de pleister niet goed blijft zitten? Kies dan voor een likdoornpleister met een extra pleisterbandje. Deze wikkel je gewoon om je teen zodat hij mooi op zijn plek blijft zitten.