Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Verstandig zonnen

Verstandig zonnen

Verstandig zonnen doe je zo…

Zodra de zon in ons land is, gaan we allemaal massaal naar buiten. Lekker naar het strand, sporten in de buitenlucht of tuinieren. Genieten van de zon kan, maar doe dat wel verantwoord. Wil je weten hoe? Dankzij onze samenwerking met KWF Kankerbestrijding hebben wij 6 tips voor verstandig zonnen!

 
De juiste factor
Neem een zonnebrand met de beschermingsfactor die geschikt is voor jouw huidtype. Wil je weten welke zonnebrand bij jouw huidtype past? Lees dan alles over verschillende huidtypes.
 
Een borrelglaasje zonnebrand
Wist je dat de juiste hoeveelheid om je hele lichaam en gezicht in te smeren is de hoeveelheid zonnebrand in een borrelglaasje van ongeveer 30ml. Handig om deze hoeveelheid aan te houden.
 
Herhalen, herhalen, herhalen
Het is belangrijk dat je je elke 2 uur insmeert. Heb je veel gezweet of gezwommen en je daarna afgedroogd? Smeer je dan nog vaker in. Zo voorkom je dat de werking van je zonnebrandproduct vermindert.
 
Break
Tussen 12:00 en 15:00 uur is de zon op zijn sterkst. Ga tussen deze tijden dus niet uitgebreid zonnen. Een kleine wandeling van 15 tot 30 min is juist wel gezond! Zo maak je voldoende vitaminen D aan.
 
Een petje of hoed
Ook je hoofdhuid kan verbranden. Draag daarom een petje of hoed tijdens het zonnen. Heb je geen petje of hoed? Smeer dan je scheiding en kruin in met zonnebrand. Vergeet ook je oren en nek niet in te smeren.
 
Heerlijk verkoeling
Na een dagje zon is verkoeling erg belangrijk. Smeer je huid daarom na het zonnen in met een aftersun. Kruidvat Solait heeft een breed assortiment met aftersun producten. Bekijk ze allemaal.