Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Schoonmaaktips

Schoonmaaktips

Waspoeder in je stofzuiger? En een vaatwastablet in de wc? Ja, deze 10 tips werken echt! Lees snel verder en maak jouw huis in een handomdraai stralend schoon.

Tip 1: Ossengalzeep tegen vlekken op je bank

Kinderen knoeien nogal eens op de bank. Het wondermiddel tegen vlekken? Ossengalzeep verwijdert melk-, poep-, groente- en fruitvlekken! Zelfs chocolade gaat vaak uit je bank met deze zeep.

Tip 2: Doe waspoeder in je stofzuiger

Ruikt jouw stofzuiger een beetje muf? En ruikt je huis daardoor na het stofzuigen ook muf? Zuig een beetje waspoeder op, voordat je gaat stofzuigen! De frisse geur verspreidt zich in huis.

Tip 3: Ontdooi de vriezer met je föhn

Je vriezer ontdooien duurt vrij lang. Maar het kan sneller: houd je föhn voor de vriezer en hij ontdooit binnen een half uurtje! Let op: zorg dat je vriezer al 10 minuten uitstaat en zet je föhn niet te heet!

Tip 4: Verwijder kalk met glansspoelmiddel

Kun je de kalk niet meer van je douchewand afkrijgen? Smeer de wand in met glansspoelmiddel en laat dit 10 minuten intrekken. Even afspoelen en de kalk is weg!

Tip 5: Doe een vaatwastablet in de wc

Een vieze wc-pot? Leg er een vaatwastablet in en laat deze een nachtje inwerken. De kalkrand is de volgende ochtend als sneeuw voor de zon verdwenen!

Tip 6: Tandpasta tegen krassen

Wist je dat je fijne krasjes op glazen wegwrijft met tandpasta? Het werkt als fijn schuurmiddel.

Tip 7: Groene zeep in de oven

Een vieze oven? Laat de oven warm worden, smeer de binnenkant van je oven in met groene zeep (ook wel goudzeep genoemd) en zet er een bakje kokend water met citroen in. Het enige wat je dan nog moet doen is een nachtje wachten. Vochtige doek erdoorheen, en klaar is kees!

Tip 8: Biotex tegen thee- en koffie-aanslag

Krijg je de aanslag niet meer uit je thee- en koffiemokken? Doe er een beetje Biotex in, zet de mokken onder in heet water en laat ze weken. Als het water koud is, spoel je de mokken goed af en zijn ze weer als nieuw!

Tip 9: Verwijder bruine kalk in de wc-pot met schoonmaakazijn

Ziet jouw wc-pot bruin? Giet dan een fles schoonmaakazijn in de pot. Laat dit een nacht inwerken. Als je de volgende ochtend doorspoelt, is de bruine kalkaanslag verdwenen. Schoonmaakazijn werkt ook tegen kalkaanslag in je koffiezetapparaat en waterkoker.

Tip 10: Soda als gootsteenontstopper

Loopt je gootsteen niet meer goed door? Schep een paar eetlepels soda in de afvoer. Giet er vervolgens kokend water op.