background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Actie Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

FAQ - puntenhoudbaarheid

 

1. Hoe lang zijn mijn spaarpunten geldig?

2. Waarom hebben punten een beperkte geldigheid?

3. Wanneer schrijven jullie mijn punten af die ouder zijn dan zes jaar?

4. Waar vind ik terug hoeveel punten er worden afgeschreven?

5. Waar kan ik zien hoe oud mijn punten zijn?

6. Wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn punten vervallen?

7. Hoe gaat het afschrijven van punten in zijn werk?

8. Ik heb bericht gehad dat er punten worden afgeschreven. Moet ik nu al mijn punten inwisselen?

9. Hoe word ik geïnformeerd over de aflopende houdbaarheid van mijn punten?

10. Worden bij het inwisselen van punten de oudste punten als eerst gebruikt?

11. Ik heb onvoldoende punten om te kunnen inwisselen. Hoe voorkom ik dat deze vervallen?

12. Waarom kan ik mijn punten niet inwisselen voor korting op mijn aankopen?

13. Waarom zijn er niet meer verzilveraanbiedingen voor een lager puntensaldo?Hoelang zijn mijn spaarpunten geldig?

Spaarpunten hebben een geldigheid van drie jaar. Bij het besteden van jouw punten worden eerst de oudste punten verzilverd. Kruidvat behoudt zich het recht voor om het puntensaldo van een Jouw extra voordeelkaart te laten vervallen als: de kaart twee jaar lang niet gebruikt is, spaarpunten ouder zijn dan drie jaar, of de Jouw extra voordeelkaart niet binnen drie maanden wordt geactiveerd.

Op 1 mei 2018 laten we punten vervallen. Dit gaat om punten die ouder dan zes jaar zijn. Je kunt erop vertrouwen dat wij deze niet laten vervallen zonder je hiervan op de hoogte te stellen. Je ontvangt hierover eerst bericht per e-mail, zodat je nog tijd hebt om jouw punten ouder dan zes jaar te verzilveren.

Waarom hebben punten een beperkte geldigheid?

Door het instellen van een geldigheidstermijn stimuleren wij het inwisselen van punten. Je hebt het hele jaar door de mogelijkheid punten in onze winkels of op onze website in te wisselen voor verschillende aanbiedingen. Ook kun je ervoor kiezen om je punten te doneren. Via e-mails en in onze winkels helpen we je geregeld herinneren je punten in te wisselen. Onze huidige verzilveraanbiedingen vind je op www.kruidvat.nl/kado.

Wanneer schrijven jullie mijn punten af die ouder zijn dan zes jaar?

Punten die ouder zijn dan zes jaar worden afgeschreven op 1 mei 2018. Hierna worden punten jaarlijks op 1 januari afgeschreven die ouder zijn dan 6 jaar. Je kunt erop vertrouwen dat wij geen punten laten vervallen zonder je hiervan op de hoogte te stellen per e-mail. Zorg dan ook dat jouw contactgegevens altijd up te date zijn in je online account.

Waar vind ik terug hoeveel punten er worden afgeschreven?

Dinsdag 3 april heb je per e-mail bericht gehad over het vervallen van je punten. Hierin staat het aantal punten dat vervalt op dinsdag 1 mei 2018. Op maandag 16 april sturen we nog een herinneringsmail. Heb je deze e-mails niet ontvangen? Check dan eerst je ongewenste e-mail.

Waar kan ik zien hoe oud mijn punten zijn?

Op dit moment kun je niet zien hoe oud jouw punten zijn. We werken eraan om dit in de toekomst wel mogelijk te maken.

Wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn punten vervallen?

Je kunt jouw spaarpunten in onze winkels of via de website verzilveren. Kijk op www.kruidvat.nl/kado waar je op dit moment je punten voor kunt inleveren.

Hoe gaat het afschrijven van punten in zijn werk?

Wij schrijven één keer per jaar punten af die 6 jaar of langer geleden zijn gespaard én niet zijn verzilverd. Als je verzilvert, worden de oudste punten als eerste afgeschreven.

Een rekenvoorbeeld:

• Sinds 2011 spaar je elk jaar 100 punten.
• In 2016 heb je 60 punten verzilverd.
• Op 1 januari 2018 heb je een puntensaldo van 640 spaarpunten. Je heb namelijk 700 punten gespaard, minus 60 punten verzilverd.
• Als je niet voor 1 mei 2018 verzilverd, vervallen er 40 punten (uit 2011). Je hebt namelijk 100 punten uit 2011 minus 60 punten verzilverd.
• Je hebt daarna nog een spaarsaldo van 600 spaarpunten.

Ik heb bericht gehad dat er punten worden afgeschreven. Moet ik nu al mijn punten inwisselen?

Nee, je verliest alleen punten die ouder zijn dan zes jaar. In de e-mail die je hebt ontvangen staat hoeveel punten dit zijn. Om deze niet te laten vervallen, moet je minimaal dit aantal punten inwisselen. De oudste worden namelijk als eerst afgeschreven. Je vindt de huidige verzilveraanbiedingen op www.kruidvat.nl/kado.

Hoe word ik geïnformeerd over de aflopende houdbaarheid van mijn punten?

Klanten die hun Jouw extra voordeelkaart via de website geactiveerd hebben, ontvangen een e-mail over het aantal punten dat wij per 1 mei 2018 afschrijven. Dit zijn punten die ouder zijn dan 6 jaar. Zorg dan ook dat wij altijd de actuele contactgegevens hebben, zodat we jou kunnen informeren. Klanten die hun kaart via de post hebben geactiveerd en geen e-mailadres hebben doorgegeven, informeren wij via een extra kassabon als zij in april 2018 een aankoop doen in de winkel.

Worden bij het inwisselen van punten de oudste punten als eerst gebruikt?

Ja, bij het verzilveren van punten worden altijd eerst jouw oudste punten afgeschreven. Staan er bij het vervalmoment nog punten ouder dan 6 jaar op Jouw extra voordeelkaart, dan word je hier tijdig per e-mail van op de hoogte gebracht.

Ik heb onvoldoende punten om te kunnen inwisselen. Hoe voorkom ik dat deze vervallen?

Deze punten komen te vervallen als ze ouder zijn dan 6 jaar. Goed om te weten is dat je momenteel al voor 20 punten een gratis plastic tas krijgt in onze winkels. Alle huidige verzilveraanbiedingen vind je op www.kruidvat.nl/kado.

Waarom kan ik mijn punten niet inwisselen voor korting op mijn aankopen?

Wij bieden meerdere keren per jaar de mogelijkheid aan om jouw punten in te wisselen voor korting op jouw aankopen. Houd hiervoor onze folder in de gaten.

Waarom zijn er niet meer verzilveraanbiedingen voor een lager puntensaldo?

We proberen acties aan te bieden voor uiteenlopende puntensaldi. Houd onze verzilveraanbiedingen in de gaten via www.kruidvat.nl/kado.

Voor meer vragen over Jouw spaarpunten en verzilveren klik hier of neem contact op met de klantenservice.