Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Alles over verkoudheid bij kinderen

Alles over verkoudheid bij kinderen

Wil je meer weten over verkoudheid bij kinderen?

Verhoudkeid:
Per jaar worden volwassenen 2 tot 4 keer verkouden en kinderen zelfs wat vaker. Naarmate je ouder wordt, neemt de frequentie af. Er wordt dan meer weerstand opgebouwd tegen de virussen die verkoudhied veroorzaken.

Wat is een verkoudheid precies? Een verkoudheid is besmettelijk en kan worden veroorzaakt door maar liefst 200 virussen. Via de lucht wordt de infectie verder verspreid (via hele kleine druppeltjes), bij hoesten of niezen. Je bent besmettelijk vanaf de dag dat je ziek wordt tot wel 3 dagen nadat de klachten zijn gestopt. De symptomen van een verkoudheid komen meestal 2 tot 3 dagen na een besmetting.

Verkoudheid voorkomen:

Door het virus in te ademen loop je een verkoudheid op. Ook kan het zijn dat je door contact met besmette voorwerpen verkouden wordt, als deze in contact komen met je neus of mond. Geld, telefoons en andere gebruiksvoorwerpen zijn hier voorbeelden van. Door je handen regelmatig te wassen voorkom je sneller een infectie.Virussen die een infectie veroorzaken komen meer voor op drukke plekken, deze kun je dus beter vermijden.

Behandelen van neusverkoudheid bij kinderen:

Een verkoudheid gaat vaak gepaard met een verstopte neus. Voor dit symptoom heeft Otrivin een oplossing. Een verstopte neus kun je behandelen met de neussprays van Otrivin met de werkzame stof xylometazoline. Speciaal voor kinderen is er eentje met een aangepaste dosering. Otrivin Neusspray voor Kinderen biedt verlichting bij een verstopte neus. Bovendien werkt het verzachtend bij een droge of geirriteerde neusholte.

Otrivin Neusspray voor Kinderen (xylometazoline) is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.