Klik hier voor gratis schepsnoep!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Oral-B tegen tandplak

Oral-B tegen tandplak

Wat is tandplak?

Tandplak is een plakkerig, kleurloze afzetting van bacteriën die zich continu op het tandoppervlak vormt. 
Speeksel, voeding en vloeistoffen samen veroorzaken deze afzetting op de tanden en langs de tandvleesrand. De opbouw van tandplak kan aanslag veroorzaken op de tanden en het is ook de voornaamste oorzaak van tandvleesproblemen. De bestrijding van tandplak vormt een vast onderdeel van een goede mondverzorging. Tandplak kan ook leiden tot de ontwikkeling van gaatjes, die je tanden verder verzwakken. Tandplak kan zich 12 uur na het tandenpoetsen beginnen te vormen. Daarom is het juist zo belangrijk om minstens twee keer per dag je tanden te poetsen en dagelijks te flossen. Tandenpoeten - hoewel noodzakelijk, is niet voldoende. Zorg ervoor dat je elke dag flosst om zo de moeilijk bereikbare plaatsen tussen de tanden te bereiken en te helpen de opbouw van tandplak te voorkomen.
 
 
 

Gebitshygiene ter Preventie

Er zijn verschillende manieren om je gebitshygiëne te verbeteren of te veranderen om je gebit te helpen beschermen tegen de opbouw van tandplak en tandsteen. Laat elk half jaar je gebit professioneel reinigen, of vaker als je tandarts of mondhygiënist(e) dat adviseert. Poets met een tandpasta die pyrofosfaat bevat, dit ingrediënt hecht zich aan het tandoppervlak en remt de vorming of groei van calculuskristallen af. 
Poets met een tandpasta die sodium hexametafofaat bevat, een speciaal geformuleerd pyrofosfaat dat niet alleen calculus afremt, maar ook extrinsieke aanslag verwijdert en fungeert als een beschermende barrière tegen toekomstige aanslag. Gebruik bijvoorbeeld de Oral-B Pro-Expert Premium Anti-Tandplak tandpasta.