Klik hier voor gratis schepsnoep!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Oral-B over gevoeligheid

Oral-B over gevoeligheid

Kijk of je last hebt van gevoeligheid

Tegenwoordig heeft een op vier volwassenen gevoelige tanden. Dit is een aandoening die kan optreden en na verloop van tijd weer kan verdwijnen. 

Dat betekent echter niet dat je het moet negeren. Integendeel, je zou het moeten onderkennen om onprettige gevolgen te vermijden. De belangrijkste symptomen van hypergevoelige tanden zijn pijn en een oncomfortabel gevoel bij het inademen van koude lucht, en het consumeren van warm, koud, zoet en zuur voedsel en drank. Als je telkens wanneer je in aanraking met deze factoren komt een scherpe pijn aan de basis van de tand voelt, dan heb je waarschijnlijk te maken met hypergevoeligheid. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan deze problemen en ze tijdig te laten vaststellen door de tandarts zodat je specifieke actie kun ondernemen om het risico op ernstiger problemen van de mondholte te verminderen. Bovendien kan een juiste mondverzorging alle onprettige symptomen van hypergevoeligheid van de tanden snel neutraliseren. Daardoor kun je weer glimlachen in plaats van zuur te kijken bij de aanblik van je favoriete hapje en drankje.
 
 


 

 

Tips om tandgevoeligheid te helpen voorkomen:

Tip 1: Poets en floss je tanden tweemaal daags om tandvleesverlies te voorkomen. 
Zorg ervoor dat je alle delen van je gebit, ook tussen de tanden en langs de tandvleeslijn goed poetst. .
 
Tip 2: Poets niet te hard. Je kunt ook een elektrische tandenborstel proberen met een druksensor met een waarschuwingslampje die je helpt om de druk van de tandenborstel te verminderen. Dit helpt tandvleesverlies tegen te gaan en beschermt het tandglazuur tegen afslijten. 
 
Tip 3: Vermijd zure etenswaren en drank 
Als je nog steeds last van tandgevoeligheid hebt, bespreek dat dan met de tandarts. Hij of zij kan je adviseren