background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Actie Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

Kruidvat gaat voor 100 % mass balance RSPO gecertificeerde palmolie in 2025

Een kwart van de Nederlanders is voor het verminderen of een verbod op de verwerking van palmolie in producten, blijkt uit onderzoek* van Kruidvat. Lang niet iedereen weet echter hoe en in welke producten palmolie wordt toegepast. Bovendien is een meerderheid van de Nederlanders niet bekend met de stappen die al worden gezet om de productie van palmolie te verduurzamen, bijvoorbeeld in de vorm van certificering. Een derde van de Nederlanders is er zelfs van overtuigd dat duurzamere palmolie niet bestaat.

De RSPO - de Roundtable on Sustainable Palm Oil – is een organisatie die zich inspant om de palmolieteelt wereldwijd duurzamer te maken. Zij certificeert deze palmolie dan met het RSPO-keurmerk. Slechts een kwart van de Nederlanders is bekend met dit keurmerk. Omdat de wereldwijde vraag naar palmolie de komende jaren naar verwachting hoog blijft, ziet Kruidvat palmolie met RSPO-certificering als belangrijkste stap om maatschappelijke impact te maken. Veel van de Kruidvat eigenmerkproducten hebben daarom gelukkig al mass balance RSPO-gecertificeerde palmolie; momenteel al 82 procent. Om onze klanten te helpen een duurzame keuze te maken willen we dat in 2025 100% van onze eigenmerkproducten waar palmolie in zit, mass balance RSPO-gecertificeerd is.

*onderzoek uitgevoerd door Panelwizard onder 1067 Nederlanders