Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Welkom in 2017!

Welkom in 2017!

 

Welkom in 2017!

Een nieuw jaar is als een ongeschreven blad waarvan niemand weet wat er voor hem of haar op zal komen te staan. Het kan alle kanten op gaan, maar is er één aspect dat je wel in eigen hand hebt en dat is die fijne bijkomstigheid van een nieuw jaar: ‘Goede Voornemens’.

Een nieuw jaar is niet compleet zonder. Ach, natuurlijk ben ik ook wel eens een nieuw jaar gestart zonder goede voornemers, maar mét is toch gewoon leuker! Het is een mooie stok achter de deur om jezelf aan je eigen afspraken te houden, zodat je er uiteindelijk beter én blijer van wordt. Of dat nu gaat om wat vaker geduldig te zijn, minder vaak te hard te rijden of om beter voor jezelf te zorgen. Van het proberen alleen al wordt je rug een stukje rechter. En ja, ik spreek uit ervaring, dit zijn geen toevallige voorbeelden.

Op het gebied van geduld en rijstijl heb ik het verleden al de nodige stappen gezet, al zeg ik het zelf. Het hoofdstuk ‘beter voor mezelf zorgen’ behoeft echter nog wel wat verbetering. Het zou mij niet verbazen wanneer ik hier op containers vol herkenning stuit. Toch? Want hoe gaat dat in de regel bij ons vrouwen? De sluitpost van de dag of het weekend ben je vaak zelf. Ben je er opnieuw niet aan toegekomen om met dat boek op de bank te kruipen of jezelf een ‘spa moment’ te gunnen? En dat terwijl je jezelf zo duidelijk had voorgenomen dat deze middag of avond écht van jou zou zijn? Ondanks al je goede voornemens ging dat dus mooi niet door. In plaats van dat je in bad lag om je vriesdroge huid een opkikker te geven met een gelukzaligmakende olie, stond je in de supermarkt de weekendboodschappen te doen. Hoezó? Dat kan een huisgenoot toch ook prima?

En dan nu in koor: ”Jaaa, dat kúnnen ze wel, maar níet prima…” Lees: niet zoals ík het doe/wil. En daar, lieve lotgenoten, zit een substantieel deel van de crux en moeten wij de hand toch echt even in eigen boezem steken. Ik lijd zelf ook nog steeds aan het superioriteitssyndroom hoor, terwijl het fijne van ouder worden nu juist is om los te kunnen laten. Ook trivia als de weekendboodschappen. Voorál trivia als de weekendboodschappen! Nu lijkt dit een onbeduidend onderwerp, de boodschappen, maar probeer het eens aan een ander over te laten en dan zónder commentaar of ontzette blikken achteraf. Want wat zou er in het ergste geval kunnen gebeuren? Een ander wasmiddel dan je gewend bent op de machine. Geloof me, gewassen wordt er toch wel.

De tijd die je ermee bespaart besteed je vervolgens lekker aan jezelf, hard nodig ook in dit winterweer waarin huid, haar en handen het flink te verduren hebben. Een eventueel schuldgevoel leg je het zwijgen op met het argument dat tijd voor jezelf een investering in het hele gezin is. Echt! Want wanneer ík goed in m’n vel zit profiteert iedereen daar uiteindelijk van. Ook dit jaar heb ik dus ook weer mooie goede voornemens!