Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Het einde van de zomer: summer sales & aftersun

Het einde van de zomer: summer sales & aftersun

 
“t’ Is weer voorbij die mooie zomer…”. En nu echt. We kunnen nog wel iedere dag een mouwloos hemdje aantrekken en doen alsof, maar met iedere nieuwe dag vind ik het lastiger om het optrekkende kippenvel te negeren. Er komen tenslotte nog voldoende maanden om het koud te hebben. Ook het buiten tafelen om het zomergevoel nog wat te rekken begint, gehuld in een dik vest, wat geforceerd aan te doen. De natuur windt er geen doekjes om; ‘het is klaar hier, ga toch naar binnen!’ 
 
Niet dat ik niet op de hoogte was. Mijn agenda spreekt ook al een tijdje boekdelen; een ochtendje lummelen met kopjes koffie en de hond is er niet meer bij. Vanaf nu sta ik om 07:15 weer klaar om het hele ochtendritueel af te werken: ontbijt maken (ook voor de hond), lunch inpakken, hond uitlaten, agenda’s afstemmen, sporten, douchen en aan de slag. Nou ja, eerst de file in als er een draaidag ergens in het land staat gepland. Alsof het nooit vakantie is geweest. Dat buiten eten was dus eigenlijk het laatste dat mij nog met de zomer verbond. Hoe kun je die opgedane ‘zomerenergie’ nou vasthouden en ervoor zorgen dat er, naast de dagelijkste routine, ook ruimte overblijft voor jezelf? 
 
Volgens mij is het bekende toverwoord ‘loslaten’ hier van toepassing. Nu is loslaten een kunst, maar dankzij jarenlange ervaring in de categorie ‘door schade en schande’ weet ik inmiddels dat loslaten óók inhoudt dat er ruimte komt voor iets anders. Iedere dag ietsiepietsie wijzer worden. Dat is echt een van de zegeningen van het ouder worden. Die vrijgekomen ruimte gaan we nu eens he-le-maal aan onszelf besteden. Zónder schuldgevoel. Wat misschien nog wel de grootste uitdaging is. En heb je nog wat geld over? Let dan op de End Of Summer Sales. Slippers, een kek zomerjurkje voor volgend jaar, het gaat zomaar voor de helft of minder weg en het is een heerlijk middagje shoppen in een zomerse gemoedstoestand. Ook als het regent.
 
Mijn vrijgekomen ruimte vul ik bijvoorbeeld door op zaterdagochtend de routine te laten voor wat ‘ie is. Dus niet snel snel ontbijten, de hond uitlaten, naar de sportschool en de boodschappen doen (en dat alles voor elven als het even kan), maar naar buiten! Oók als het regent. Met een vriendin een lange powerwalk maken door het bos en over de hei om te eindigen op een terras (mét verwarming) voor een latte macchiato, een kokospannenkoek met banaan en een goed gesprek. 
 
Pure verwennerij én helemaal voor mezelf. Beschouwde ik dit voorheen als een ‘uitspatting’ of ‘verloren tijd’, nu weet ik beter. Het geeft me zowel energie in het lijf als rust in mijn hoofd en dat betaalt zich de rest van het weekend dubbel en dwars uit. Ik ben creatief in de keuken, daadkrachtig in de tuin en heel lief voor mijn dierbaren. En deze tip kreeg ik van een collega: gebruik na het douchen niet altijd je favoriete bodylotion, maar zo nu en dan aftersun… 
 
Alsof je zo van het strand komt!