Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Kleurbetekenis kaarsen

Kleurbetekenis kaarsen

Welke kleur kaars past bij jou?

Met kaarsen zorg je voor meer sfeer in je huis. Er zijn zoveel kleuren waar je uit kunt kiezen, hoe weet je welke kleur het beste bij jouw interieur past? Kleuren kunnen je stemming beïnvloeden, maar ook een bepaalde uitstraling geven. Wij hebben de betekenis van verschillende kleuren voor je op een rij gezet.

Grijs

Ga voor een luxe uitstraling in je huis met grijze kaarsen. Grijs wordt vaak als saai en zakelijk gezien, maar het is een neutrale kleur die er al snel voor zorgt dat jij je comfortabel voelt. En comfort is pas echte luxe!

Bruin

Houd je van een landelijke sfeer, dan is de kans groot dat je kiest voor kaarsen in bruintinten als beige en taupe. Bruin heeft een stoere uitstraling en past perfect in een interieur met robuuste houtaccenten.

Groen

Wil je rust uitstralen in je huis? Ga dan voor groene kaarsen, zoals olijfgroen. Ook met groen-blauwtinten zoals turquoise zorg je voor een rustige sfeer. Bovendien geef je je huis een frisse uitstraling met turquoise kaarsen.

Paars

Geef je huis een luxe uitstraling met paarstinten. Paars en lila stralen rijkdom uit. Met deze kleuren laat je zien dat het goed met je gaat.

Wit

Grijp jij al snel naar witte kaarsen? Met deze kleur geef je je huis een pure uitstraling. Je kunt ook voor ivoorkleurige kaarsen kiezen. Deze tint is minder ‘hard’ dan wit, waardoor je je huis een tedere uitstraling geeft.

Roze

Roze wordt vaak gezien als een vrouwelijke kleur. Met deze kleur straal je liefde en plezier uit in je huis. Je visite zal zich dus snel welkom voelen en het naar zijn zin hebben bij jou thuis.

Rood

Rode accenten geven je huis een warme uitstraling. Daarom wordt rood ook wel als de kleur van liefde en passie gezien. Rood kan je hartslag versnellen, waardoor je meer energie krijgt. Dus wil je een warme, energieke sfeer in je huis halen? Ga dan voor rode kaarsen.

Zwart

Zwarte kaarsen geven je huis een elegante uitstraling. Deze kleur zorgt voor een stijlvolle, krachtige sfeer.
Wil je weten hoe je deze kleuren het beste kunt combineren? Bekijk dan snel onze leukste kaarsencombinaties.

Bekijk kaarsencombinaties