Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Kersttafel versieren

Kersttafel versieren

Maak van je kersttafel een waar feestje

De kerstboom staat, het is gezellig in huis en de straat wordt verlicht met prachtige verlichting. Iedereen is in opperste kerststemming en kijkt uit naar het kerstdiner. Wij helpen je met het versieren van je kersttafel. Het resultaat? Een pronkstuk om trots op te zijn!

Wat heb je nodig?

Bekijk alles

Aan de slag!

Heb je alle spullen in huis gehaald? Dan gaan we beginnen met het versieren van je kersttafel.

Stap 1: Tafelkleed

Begin altijd met een mooie basis. Een chique, maar ook gezellig tafelkleed is waar je de rest van je versiering op aanpast. Je kunt kiezen voor een effen kleur, maar ook voor een printje. Om de basis van je tafel net dat beetje extra te geven kun je met organza of glitterfolie een mooie loper over het midden van de tafel maken.

Stap 2: Borden

Plaats de borden alvast op hun plek, zodat je kunt zien hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Heb je grote en kleine borden? Plaats ze dan op elkaar. Dit geeft een leuk en speels effect.

Stap 3: Bestek en glazen

Het bord is het middelpunt. Hier omheen plaats je het bestek en de glazen. Het bestek leg je van binnen naar buiten neer. Het bestek voor het hoofgerecht plaats je zo dicht mogelijk tegen het bord aan. Zo werk je verder naar buiten. Het bestek voor het dessert leg je pas neer als het hoofdgerecht op is. De glazen zet je rechtsboven de borden. Wil je de glazen een extra kersttintje geven? Neem een mooi lint en maak om ieder glas een strikje. Je kunt het lint om het midden van het glas plaatsen, maar bij een wijn- of champagneglas kun je dit ook om het steeltje doen.

Stap 4: Servetten

De servetten leg je op de borden. Naast servetten kun je ook een eigen menukaartje maken of naambordjes. Deze leg je naast de servetten.

De basis is nu klaar. Maar wat van jouw kersttafel een echt pronkstuk maakt, is natuurlijk de decoratie.

Stap 5: Decoratie

Qua decoratie kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Heb je een prachtig kerststuk gemaakt? Plaats deze dan in het midden van de tafel. Heb je er nog geen een gemaakt? Lees dan snel hoe je jouw eigen kerststukje maakt. Je kunt de tafel verder versieren met kaarsen, waxinelichthouders, mandjes, kerstballen en alle andere kerstdecoratie die jij leuk vindt. Voor een extra feestelijk effect kun je nog wat glitters of glitterende steentjes over de tafel strooien!

Stap 6: Stoelen

Wil je één geheel maken van je kersttafel? Dan kun je ook je stoelen nog wat feestelijks meegeven. Van het organza dat je hebt gebruikt voor de loper en van het lint voor om de glazen, kun je ook een leuke strik om de stoelen maken.

Bekijk organza en linten

Stap 7: Versiering boven de tafel

Je kersttafel is nu helemaal perfect. Maar wil je nog een klein stapje verder gaan? Dan kun je ook nog wat feestelijks boven je tafel hangen. Bijvoorbeeld een mooi versierde krans. Heb je al een lamp boven je tafel hangen? Dan kun je deze versieren met leuke hangers, een guirlande of kralenslinger.

Bekijk versiering