Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Intiemhygiëne en zwangerschap

Intiemhygiëne en zwangerschap

Zwanger?

Voor de meeste vrouwen is zwanger zijn een van de mooiste dingen in hun leven. Maar zwangerschap brengt lichamelijk nogal wat veranderingen met zich mee. Als gevolg van de hormonale veranderingen ben je als zwangere vrouw vatbaarder voor vaginale infecties dan een vrouw die niet zwanger is. De slijmvliezen van je vagina zijn gevoeliger voor irritatie, waardoor de kans op infecties wordt vergroot.

Wat verandert er?

Wanneer je zwanger bent, daalt de pH-waarde van je vagina om je lichaam optimaal te kunnen ondersteunen. Daarnaast neemt de bloedtoevoer naar je vagina en het uitwendige deel van je vagina toe, waardoor ze een donkere kleur krijgen. De wand van je vagina wordt zachter en slapper en afscheiding neemt toe. Witgele afscheiding die niet jeukt of niet slecht ruikt, is normaal.

Intiemhygiene

Je kunt een aantal risicofactoren, die kunnen zorgen voor een infectie, uitschakelen door bijvoorbeeld katoenen ondergoed te dragen en je suikerconsumptie te beperken. Daarnaast kun je ook producten gebruiken die het risico op irritatie verkleinen en kleine ongemakkelijk die bij een zwangerschap horen verzachten.


Vaginale klachten tijdens de zwangerschap

Ruikt je vaginale afscheiding onaangenaam, irriteert het en/of wordt het overvloedig? Dan kunnen dit symptomen zijn van een infectie. Raadpleeg hierbij je huisarts.