Actie Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand
  • Intieme hygiëne

Intieme hygiëne

Wat is intiemhygiëne?


Intiemhygiëne heeft alles te maken met de gezondheid en verzorging van je vagina. Je vagina heeft een andere verzorging nodig dan de rest van je lichaam, omdat zij een andere flora en pH-waarde heeft.

De zeep of douchegel die je voor je lichaam gebruikt, is vaak niet geschikt voor je vagina en kan haar balans verstoren. Deze producten hebben een hogere pH-waarde dan je vagina. Het is daarom belangrijk je vagina te verzorgen met daarvoor speciaal geschikte verzorgingsproducten.

Wat betekent vaginale flora?

Je vaginale flora is een samenstelling van micro-organismen als bacteriën, schimmels en gisten. Deze micro-organismen vormen het natuurlijke afweersysteem van je vagina. Wanneer deze balans wordt verstoord, ben je vatbaarder voor irritaties en ontstekingen die onder andere voor jeuk en vervelende geurtjes kunnen zorgen.

Wat is vaginale pH-waarde?

De vaginale pH geeft de zuurtegraad van je vagina weer. Je vagina heeft een lagere pH-waarde dan de rest van je lichaam. Dit betekent dat je vaginale pH zuurder is. Je vaginale zuurtegraad zorgt ervoor dat je vagina een vijandelijke omgeving is voor schadelijke bacteriën, schimmels en gisten.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Wil je meer informatie over dit geneesmiddel?