Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Gillette scheertip 2

Gillette scheertip 2

Tip 2: Scheer tegen de haarrichting in

Een van de meest gestelde vragen over scheren is of je nu met de haarrichting mee of tegen moet scheren. Scheren in dezelfde richting als de haargroei voorkomt irritatie, maar kan er ook voor zorgen dat je niet de diepe of gladde scheerbeurt krijgt die je wilt. Om irritatie tijdens en na het scheren te voorkomen, kun je de Gillette Fusion ProShield gebruiken. Dit mesje heeft een lubricatiestrip voor en achter de mesjes en legt een beschermend laagje aan om irritatie tegen te gaan.
Zo kun je het beste te werkt gaan:
  • Stel eerst de richting waarin je haar groeit vast, door met je hand of een creditcard over je gezicht te wrijven. De richting waarin je weerstand voelt, is tegen de haarrichting in.
  • Hydrateer daarna, in het bijzonder als je baard ruw is, de huid gedurende tenminste drie minuten (ideaal tijdens een hete douche), omdat dit de benodigde kracht voor het snijden van het haar tot maximaal 70% kan verminderen.
  • Breng daarna je scheergel of scheerschuim aan. Dit voorkomt krasjes en sneetjes en maakt het haar zachter voor dieper en comfortabeler scheren.
  • Probeer tenslotte eerst met de haarrichting mee en indien nodig daarna tegen de haarrichting in te scheren. Het kan ook helpen om meer scheergel of -schuim aan te brengen voordat je tegen de haarrichting in gaat.

Bestel direct jouw Gillette Fusion ProShield scheermes of sluit een scheerabonnement af en ontvang het scheerapparaat gratis!