Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Gillette scheertip 1

Gillette scheertip 1

Tip 1: Voorkom scheerbultjes en ingegroeide haren bij het scheren van je gezicht

Scheerbultjes en ingegroeide haren komen het meest voor bij mensen met krullend of strak opgerold haar. Een scheerbultje ontstaat wanneer het haar terug groeit in het huidoppervlak of in de follikel onder de huid en geen uitweg meer heeft. Door genetische factoren en gezichtshaarpatronen zijn sommige mannen vatbaarder voor scheerbultjes of ingegroeide haren. De medische term hiervoor is pseudofolliculitis barbae (PFB). PFB kan de oorzaak zijn van rode vlekken, inflammatie of bobbeltjes die op puistje lijken. Wanneer je hier aan lijd, kan dit veel ongemak veroorzaken tijdens het scheren.

Bereid je goed voor

Om het ongemak van PFB te minimaliseren is het belangrijk om je scheerbeurt goed voor te bereiden. Was eerst je gezicht en nek met een zachte reiniger of scrub, en zorg ervoor dat je haar goed is gehydrateerd met warm water. Pas dan een scheergel toe, bijvoorbeeld Fusion ProGlide Scheergel, die haar zacht maakt en een gevoelige huid beschermt tegen krasjes en sneetjes. Door deze stappen uit te voeren:
  • verwijder je olie, vuil en dode huid die het pad van je scheermes kunnen blokkeren en soepel glijden kunnen voorkomen.
  • maak je je haar zachter, waardoor je gemakkelijker kunt scheren.
Raadpleeg je dermatoloog om antwoord te krijgen op meer specifieke vragen over scheerbultjes, ingegroeide haren of PFB.