background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Actie Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand

Ondersteun je weerstand!

 De winter staat weer voor de deur! Heb jij ook wel eens last van een winterdip? Geef je energieniveau en weerstand ondersteuning met ons uitgebreide assortiment voedingssupplementen. Ons assortiment multivitaminen, vitamine C, echinacea en levertraan (bevat vitamine D) ondersteunen de weerstand en het immuunsysteem. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Welke vitamine past het beste bij jouw behoefte en levensfase?
Multivitaminen
Een multivitaminen is een tablet waarin meerdere vitaminen en mineralen zitten. Over het algemeen bevat een multivitaminen 13 verschillende soorten vitaminen, die elk een verschillende werking hebben in ons lichaam. Een multivitaminen bevat o.a. vitamine C, dit ondersteunt je immuunsysteem, vitamine B-12 helpt bij vermoeidheid en vitamine D voor het behoud van sterke botten. Als je onvoldoende gezond eet en daardoor niet dagelijks 2 stuks fruit en 200 gram groente eet, kan een multivitaminen een goede aanvulling zijn op je dagelijkse voeding.
 
Wil je meer weten over multivitaminen?
 
Vitamine C
Voor veel mensen kan vitamine C een goede dagelijkse aanvulling zijn in de wintermaanden. Vitamine C is een onmisbare vitamine voor ons lichaam, die voor enorm veel processen in ons lichaam een gunstige werking heeft. Vitamine C is in de eerste plaats belangrijk voor de weerstand, ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan de energievoorziening.

Daarnaast ondersteunt vitamine C het behoud van sterke botten en tanden en is het goed voor de huid en bloedvaten. Het zorgt mede voor een goed functionerend zenuwstelsel en is een antioxidant. Dit houdt in dat het ons lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Ook bevordert vitamine C de opname van ijzer.
 
Meer weten over vitamine C?
 
Meer info
Echinacea
Echinacea is geen vitamine, het is een plant met actieve stoffen. Het is aangetoond dat de Echinacea purpurea plant de weerstand verhoogt.


Levertraan
Levertraan is een dierlijke olie, gewonnen uit de lever van kabeljauw, schelvis en andere vissen uit de familie van kabeljauwen. Levertraan is een vette olie, die jodium, fosfor, vitamine A en D bevat. Bovendien bevat het de vetzuren EPA en DHA.

Als de R in de maand zit (september t/m april) is het – naar oud gebruik - handig om levertraan in te nemen, omdat met minder zonlicht de huid minder vitamine D aanmaakt. Vooral jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen boven de 50 hebben extra vitamine D nodig. Van onze Kruidvat levertraan wordt aan kinderen en 65-plussers geadviseerd om 3x daags 1 capsule te nemen, aan volwassenen 2x daags 1 capsule.