Actie Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand
  • Vitamine D, de vitamine van de zon!

Vitamine D, de vitamine van de zon!

Het belang van vitamine D

Vitamine D draagt bij aan het behoud van sterke botten en tanden en ondersteunt het immuunsysteem. In de zomer helpt zonlicht je lichaam bij de aanmaak van vitamine D. In de winter zijn de dagen korter en neemt de zonkracht af, dan kun je als aanvulling op de voeding wel wat ondersteuning gebruiken in de vorm van een vitamine D supplement. 

Waarom vitamine D?

Voor het behoud van sterke botten
Voor het behoud van sterke tanden
Voor de ondersteuning van het immuunsysteem
Waar zit vitamine D in?
Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Ongeveer tweederde deel van de hoeveelheid vitamine D die je dagelijks nodig hebt wordt op deze manier aangemaakt. De rest komt uit de voeding. Vitamine D komt uitsluitend voor in voedingsmiddelen van dierlijke herkomst. Deze voedingsmiddelen bevatten over het algemeen een kleine hoeveelheid vitamine D. Een uitzondering hierop zijn vette vissoorten (bijvoorbeeld paling, zalm en makreel). Deze bevatten meer vitamine D.
Heb je extra vitamine D nodig?
Bij onvoldoende zonlichtblootstelling of bij mensen met een donkere of een getinte huid wordt er minder vitamine D aangemaakt. Deze lagere aanmaak is met een gezonde voeding niet volledig te compenseren. Daarom is het voor specifieke groepen mensen nodig om extra vitamine D te nemen. De Gezondheidsraad adviseert om een dagelijks supplement vitamine D te nemen aan bepaalde groepen mensen. Wil jij weten welke groepen dat zijn?
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Let op: Bij het ophalen en laten bezorgen van geneesmiddelen geldt een legitimatieplicht.

Wil je meer informatie over dit geneesmiddel?