Klik hier voor gratis verzending!
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
  • Vitaal ouder worden

Vitaal ouder worden

We worden allemaal een dagje ouder en daardoor verandert er van alles in ons lichaam. Zo kan het zijn dat de vitaliteit van o.a. je huid, spierkracht en gewrichten verandert. Het is een groot misverstand om bij ouderdom te verwachten dat men dan van alles gaat mankeren. In feite staat het ouder worden hier los van.
Voel jezelf fit en vitaal!
Je kunt zelf veel doen door gevarieerd en gezond te eten. Een gezonde levensstijl is belangrijk. Kruidvat heeft een groot aantal producten in het assortiment die je kunnen helpen met ouderdomsverschijnselen.
 
De meest voorkomende ouderdomsverschijnselen zijn:

1. Spieren

Vanaf je 40e levensjaar kun je je spiermassa beginnen te verliezen. Mensen die weinig fysiek actief zijn kunnen wel 3 tot 5 procent van hun spiermassa verliezen per 10 jaar. Het advies is dan ook om elke dag te zorgen voor voldoende beweging.
 
Hulpmiddelen:
Kruidvat Magnesium tabletten (magnesium is belangrijk voor een normale spierwerking) kunnen de juiste ondersteuning geven. Of maak gebruik van de Kruidvat warmtepleisters, -spray, spierbalsem en gel (medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing) voor soepele spieren. 

2. Botten

Bij de meeste mensen zijn de botten het sterkste rond hun 30e levensjaar. Daarna gaat de kracht en de stevigheid van de botten achteruit. Sterke botten zijn goed voor de werking van de spieren.
 
Hulpmiddelen:
Vitamine D en Magnesium spelen een belangrijke rol bij de botaanmaak. Daarnaast bevat het product Kruidvat Glucosamine Chondroitine en MSM vitamine C. Dat is belangrijk voor het kraakbeen en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Mangaan is goed voor de opbouw van kraakbeen. 

3. Slapen

Het inslapen is vaak geen probleem, maar het doorslapen wel! Meerdere keren per nacht wakker worden is een veel voorkomend probleem. Het lijkt bij het ouder worden te horen. Tips: maak er het beste van door een tijdje te gaan lezen, iets te eten of te drinken.
 
Hulpmiddelen:
Kruidvat Extra Sterk Nachtrust tabletten met Melatonine bevatten valeriaanextract en passiebloemextract, die extra ondersteuning voor het behoud van een natuurlijke gezonde nachtrust geven. Kruidvat Valeriaan tabletten zijn samengesteld uit natuurlijk valeriaanwortelextract. Ze bevorderen een natuurlijke gezonde nachtrust en kunnen goed gebruikt worden bij stresssituaties en bij spannende tijden. 

4. Geheugen

Een lichte vergeetachtigheid is een normaal verschijnsel. Je kunt jezelf hierin trainen door een agenda te gebruiken, ezelsbruggetjes te maken en spullen op vaste plaatsen te bewaren.
 
Hulpmiddel:
Kruidvat Ginkgo Biloba tabletten dragen bij aan een beter geheugen en bevordert het concentratievermogen. Daarnaast zijn ze goed voor de bloedsomloop.