background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Actie Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand
  • Wat zijn multivitaminen?

Wat zijn multivitaminen?

Er zijn verschillende soorten supplementen die je weerstand en immuunsysteem kunnen ondersteunen. Supplementen waar maar één of enkele vitamines in zitten, maar ook supplementen waarin bijna alle vitamines en mineralen zitten: dit zijn multivitaminen. Multivitaminen kunnen een aanvulling zijn op je dagelijkse gezonde voeding. Ze zijn in verschillende vormen verkrijgbaar: tabletten, gummies, kauw- en bruistabletten. Over het algemeen zitten alle 13 vitaminen in multivitaminen. Ze hebben alle 13 verschillende, maar belangrijke functies in het lichaam. Daarnaast zitten er ook vaak mineralen in multivitaminen.

Kun jij multivitaminen gebruiken?

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je alle vitaminen en mineralen in voldoende mate binnen. Maar in de praktijk is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Slechts een klein deel van de Nederlanders eet iedere dag volgens de schijf van vijf. Uit de Voedsel Consumptie Peiling blijkt dat het merendeel van de Nederlanders niet gezond genoeg eet. In zo'n geval kan aanvulling in de vorm van multivitaminen nuttig zijn. Sommige groepen hebben bepaalde extra vitaminen nodig. Zwangere vrouwen bijvoorbeeld, maar ook senioren en mensen met een donkere of een getinte huid hebben een verhoogde behoefte aan vitamine D.
Dan zijn er tot slot mensen voor wie extra vitaminen aan te raden zijn vanwege hun leefstijl. Rokers bijvoorbeeld, of veganisten. Maar dit geldt ook voor mensen die aan het lijnen zijn of veel sporten.

Bekijk alle multivitaminen