false
G.L. Pharma Jodiumtabletten
10 stuks
  1. Home
  2. Geneesmiddelen
  3. Weerstand
  4. G.L. Pharma Jodiumtabletten

G.L. Pharma Jodiumtabletten

10 stuks

Productinformatie

Kaliumjodide wordt gebruikt in geval van een kernramp of kernreactorongeluk om de opname van radioactief jodium in de schildkier te beperken.

Start met verkoop van Jodiumtabletten
Vanaf wk 43 zullen we gaan starten met de verkoop van jodiumtabletten. Bepaalde groepen mensen die tot een straal van 100 kilometer rondom een kernreactor wonen, hebben vanaf 9 oktober door de overheid jodiumtabletten thuisgestuurd gekregen. Voor alle personen die géén jodiumtabletten hebben ontvangen maar hier wel behoefte aan hebben, zijn deze tabletten nu ook bij ons te koop.

Ga voor meer informatie naar waaromkrijgikjodiumtabletten.nl.

RVG-UAD 106104

Toepassingsvorm
tabletten

EAN code: 9008732002799

Medische informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen worden niet verkocht aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Te gebruiken bij

Kaliumjodide wordt gebruikt in geval van een kernramp of kernreactorongeluk om de opname van radioactief jodium in de schildklier te beperken .

Dosering
0,25-2 tabletten, afhankelijk leeftijd

Maximale dosering
2 tabletten

Leeftijd
van 0 tot 40 jaar

Gebruiksadvies
Jodiumtabletten mogen alleen ingenomen worden als dit door de overheid bekend wordt gemaakt. Innemen z.s.m. maar uiterlijk binnen 12 uur na berichtgeving. De tabletten kunnen gekauwd of in één keer ingeslikt worden. Voor zuigelingen kan de dosis worden fijngemaakt en worden opgelost in water, siroop of een soortgelijke vloeistof.

Contra-indicatie
Als er sprake is van een allergie voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten overmatig werkende schildklier waardoor er teveel schildklierhormoon wordt aangemaakt (hyperthyreoïdie) een bepaalde vorm van ontsteking van de wanden van uw bloedvaten (hypocomplementaire vasculitis) een autoimmuunziekte met jeuk en blaasjes (dermatitis herpetiformis van Dühring).

Gebruik tijdens zwangerschap
Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik tijdens borstvoeding
Mogelijk, zie bijsluiter

Niet te gebruiken bij

Intolerantie bepaalde suikers. Niet i.c.m. bepaalde andere medicijnen. Bij vernauwde luchtpijp, gezwel schildklier of onderzoeken schildklier overleg voor gebruik met arts. Eenmalig gebruik.

Risicowaarschuwing

Download de bijsluiter

Op zelfzorg.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen.

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0900-5784382 (35ct per gesprek). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

Bestel- & bezorginformatie

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd volgens onderstaand bezorgschema:

Bestelmoment Bezorgmoment
Maandag voor 22:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 22:00 uur Woensdag
Woensdag voor 22:00 uur Donderdag
Donderdag voor 22:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 22:00 uur Zaterdag
Zaterdag en zondag Dinsdag

Ander bezorgmoment? Wil je jouw pakketje op een ander moment ontvangen? Dat kan! Bij het plaatsen van je bestelling kan je zelf het gewenste bezorgmoment kiezen.

Gratis thuisbezorgen: vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de producten gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je 3.99 verzendkosten. Lees meer informatie over bezorgen

Gratis afhalen in een Kruidvat winkel: je kunt er ook voor kiezen om je bestelling gratis af te laten leveren bij een Kruidvat winkel bij jou in de buurt. Lees meer informatie over afhalen in een winkel
(Geldt niet voor iPhones).
Gratis retourneren in een Kruidvat winkel: niet helemaal tevreden over een product? Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugbrengen in één van onze winkels. Je kunt de producten ook per post aan ons retourneren. Lees meer informatie over retourneren
  1. Home
  2. Geneesmiddelen
  3. Weerstand
  4. G.L. Pharma Jodiumtabletten
Kruidvat logo
back to top