background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Tickets Gratis verzenden Actie Inspiratie Klantenservice Winkels
Bekijk winkelmand
Dettol Chloroxylenol 48 mg/ml Ontsmettingsmiddel 500ml 21592 21592 Dettol /medias/prd-front-21592-1-600x600?context=bWFzdGVyfHByZC1pbWFnZXN8NTQ3NzV8aW1hZ2UvanBlZ3xoNzUvaDBhLzEzNTY0ODQ0NjcxMDA2L3ByZC1mcm9udC0yMTU5Mi0xXzYwMHg2MDB8MzY1MjVhNzZkMzYwNmU5MDc1MzQ2MzM5NjQzNmYzMzQ0MTY5Yjg1NWEwNWVmMjFmNDM4Zjk3ZDZhODBjYjc3MA 12.79 EUR Kruidvat http://schema.org/InStock

Dettol Chloroxylenol 48 mg/ml Ontsmettingsmiddel

500ml

12
.
79

Gratis je bestelling afhalen in de winkel, altijd een winkel in de buurt

Gratis retourneren in alle Kruidvat winkels, uitgezonderd online only producten. Meer informatie.

Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis thuisbezorgd bij een bestelling vanaf 50 euro of gratis verzending op diverse actieproducten

Met jouw voordeelkaart spaar je punten voor gratis producten én extra korting. Meer informatie

Product Informatie

Product Informatie

Dettol Chloroxylenol 48 mg/ml Ontsmettingsmiddel is ontwikkeld voor het desinfecteren van huid en wonden. Het kan worden gebruikt voor de desinfectie van handen, snijwonden, beten, schaafwonden en insectenbeten.

Voor gynaecologische doeleinden kan het worden gebruikt voor de desinfectie van de uitwendige huid. Dettol Chloroxylenol 48 mg/ml moet voor gebruik worden verdund, lees altijd eerst de bijsluiter.

Hoe gebruik je Dettol Chloroxylenol 48 mg/ml Ontsmettingsmiddel?
Dettol chloroxylenol 48 mg/ml moet als volgt verdund worden voordat het gebruikt wordt.
• Voor desinfectie van snijwonden, beten, schaafwonden, insectenbeten en handen: 5 ml Dettol chloroxylenol 48 mg/ml aanvullen tot 100 ml met water (5% oplossing)
• Voor gynaecologisch gebruik voor de desinfectie van de uitwendige huid: 3 ml Dettol chloroxylenol 48 mg/ml aanvullen tot 100 ml met water (3% oplossing)

De verdunde Dettol chloroxylenol 48 mg/ml voorzichtig aanbrengen, bijvoorbeeld door een gaasje gedrenkt in de verdunde oplossing aan te brengen op de te desinfecteren plaats.

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor fenolische antiseptica.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

RVG-UAD 106541//02035

Toepassingsvorm
vloeistof

EAN code:8710552261706,5410036701508

Leeftijdsindicatie vanaf
12

Functionele Naam
Ontsmettingsmiddel

Te Gebruiken Tijdens Borstvoeding
Mogelijk

Te Gebruiken Tijdens Zwangerschap
Mogelijk

Product omschrijving
Dettol Ontsmettingsmiddel 4,8% 500ML

Inhoud (Netto)
500 ml

Registratie Nummer
34838

Afleverstatus
RVG UAD

Etiket Informatie

Etiket Informatie

Hoewel we zorg en aandacht besteden aan de labelinformatie in onze webshop, kan het zijn dat dit verschilt van de labelinformatie op het product. Lees voor gebruik altijd de (label)informatie op het product dat je thuis ontvangt.

Algemene informatie

Gezondheidsclaim

De verdunde oplossing wordt gebruikt voor antiseptische reiniging van snijwonden, bijtwonden, schaafwonden en insectenbeten en steken.

Belangrijk

Verplichte algemene vermelding

Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit medicijn gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Doseringrestrictie

Dit medicijn is bestemd voor uitwendig gebruik. Wonden, beten, schrammen en insectenbeten: Verdun 50 ml Dettol Med Chloorxylenol 48 mg/g met water tot 1 liter (1:20) en was de zone met deze verdunde oplossing. Afdekken met droog gaas of met watten opgevuld verband. Dettol Med Chloorxylenol 48 mg/g kan worden gebruikt bij volwassenen en kinderen vanaf 12 maanden.

Gebruikersbeperkingen

Zoals elk medicijn kan ook dit medicijn bijwerkingen hebben. Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts of apotheker of verpleegkundige. Dit geldt ook voor bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. Dit product bevat chloroxylenol 4,8% mg/g als werkzaam bestanddeel; dat kan de huid prikkelen. D-Limoneen en Benzylalcohol kunnen allergische reacties veroorzaken. Benzylalcohol kan lichte plaatselijke irritatie veroorzaken. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzicht mee zijn? - U bent allergisch voor een van de stoffen in dit medicijn. - als u eczeem heeft Niet gebruiken rond de ogen, oren, neus of mond. Niet gebruiken op grote delen van het lichaam of op een gevoelige huid. Bij inslikken de mond spoelen en veel water of melk drinken. Bij onopzettelijk contact met de ogen, oren, neus of mond, goed spoelen met koud water. In beide gevallen wordt aanbevolen om een arts te raadplegen. Indien de oplossing onverdund wordt gebruikt, moet u de huid goed wassen en een arts raadplegen wanneer huidreacties optreden.

Samenstelling

Samenstelling: De werkzame stof in dit medicijn is chloorxylenol 48 mg/g - De andere stoffen in dit medicijn zijn: dennenolie, isopropylalcohol, ricinusolie, karamel (E150(c)) en zuiver water. bevat Benzylalcohol en een allergenen bevattende geurstof. Dit medicijn bevat geurstof met d-Limoneen en sporen van Benzylalcohol.

Toedieningsvorm

concentraat voor oplossing

Gebruikersaanwijzing

Bereidingsinstructies 2

De oplossing dient direct na verdunning te worden gebruikt. kinderen vanaf 12 maanden. Gebruik Dettol Med Chloorxylenol 48 mg/g niet onverdund.

Gebruikers- en bewaarinstructies voor consumenten

Gebruik dit medicijn niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die vindt u op het etiket na ‘EXP’. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Dit medicijn vereist geen speciale bewaarcondities. Verwijder: Spoel medicijnen niet door de gootsteen of de wc en gooi ze niet in de vuilnisbak.

Contactinformatie

Contactnaam

Reckitt Benckiser Healthcare B.V.

Communicatieadres

Siriusdreef 14, 2132 WT Hoofddorp, Nederland

Contact type

Licentiehouder

Bestel & Bezorginformatie

Bestel & Bezorginformatie


Gratis je bestelling thuis laten bezorgen
Vul je bestelling aan tot 50 euro en wij bezorgen de artikelen gratis bij je thuis. Voor bestellingen onder de 50 euro betaal je tot 3,99 verzendkosten.Gratis je bestelling ophalen in de winkel
Haal je bestelling gratis op in een van de 850 Kruidvat winkels. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt. Tijdens het bestelproces kun je een winkel selecteren als afhaalpunt. Je ziet dan meteen de eerstvolgende afhaaldatum staan.
Lees meer over bestelling gratis afhalen

Gratis retourneren in een Kruidvat winkel
Niet helemaal tevreden over een artikel? Je kunt tot 14 dagen na ontvangst, de bestelling terugbrengen in één van onze winkels op vertoon van de orderbevestiging. Ben je niet in staat om één van onze winkels te bezoeken om je producten terug te brengen? Stuur ze dan per post aan ons retour. 
​​​​​​​
Lees meer informatie over retourneren

Medische Informatie

Medische Informatie

Let op! Dit is een geneesmiddel! Geneesmiddelen verkopen we niet aan personen onder 16 jaar. Ook geldt er een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.

Niet te gebruiken bij

Uitsluitend uitwendig gebruik. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Risicowaarschuwing
Niet herhaaldelijk gebruiken op de huid.

Raadpleeg uw huisarts bij

Bij wonden met veel zand of vuil erin of bij een ontstoken wond die rood is, klopt en/of waar pus uitkomt. Bij wonden die verslechteren of na één week nog niet is verbeterd of genezen. Als een open wond na 2 dagen nog pijnlijk is.Bij brandwonden: groter dan ½ hand van persoon die zich heeft verbrand in het gezicht, op handen of voeten bij een baby of kleuter.

Download de bijsluiter

Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over klachten, ziektes en geneesmiddelen.

Wil je persoonlijk advies?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over dit geneesmiddel? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 0318 798 000 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.