Vergeet deze 8 dingen niet als je naar het strand gaat

Buitenkansjes-strand-header

Wat neem je mee naar het strand?

Een dagje strand is hét perfecte zomeruitje. Even lekker zonnebaden op je handdoek, een verfrissende duik nemen of zandkastelen bouwen, op het strand is altijd genoeg te doen. Maar wat moet je eigenlijk meenemen om dit dagje weg tot een succes te maken? Hier lees je wat je zeker niet mag vergeten.

Ik ga naar het strand en neem mee…

Voor sommigen kan een dagje naar het strand gaan behoorlijk stressvol zijn. Want wat moet je eigenlijk allemaal meenemen? Heeft iedereen zijn handdoek en zwemkleding wel mee? En wat doe je met de lunch? Wees gerust, met deze handige lijst heb je zeker weten alles bij je:

 • Wat je zeker niet mag vergeten is je zwemkleding en (kinder)handdoek of hamamdoek. Dat hoort toch echt bij het strand. Neem ook een paar extra handdoeken of een omslagdoek mee voor als je handdoek te nat is of onder het zand zit.
  Tip: een rond strandlaken is ideaal als je lekker bruin wil worden. Je draait hierop namelijk gemakkelijk mee met de zon.
 • Neem daarnaast ook voldoende zonnebrand mee en eventueel een zonnehoedje of T-shirt. Smeer je voor vertrek al in en herhaal dit elke twee uur.
 • Staat er redelijk veel wind? Neem dan een windscherm mee om uit de wind te zitten en vergeet ook niet om speciale handdoekclips voor in het zand mee te nemen. Hiermee voorkom je dat je handdoek steeds wegwaait.
Buitenkansjes-strand-sfeer
 • Vind je het ook heerlijk om op het strand een boek of tijdschrift te lezen? Neem dan een makkelijk te lezen boek mee. Op het strand ben je namelijk snel afgeleid en met een makkelijk leesbaar boek pak je je verhaal dan zo weer op.
  Tip: Wil je echt lekker liggen lezen? Neem dan dit handige Aluminium Ligbed mee naar het strand.
 • Neem genoeg eten en drinken mee. In de zon is het belangrijk om genoeg te drinken. Vergeet ook niet om een koeltas mee te nemen om je etenswaren in koel te houden.
 • Wat je zelf niet zo makkelijk meeneemt is ijs. Maar zeg nou zelf, dit hoort er toch eigenlijk wel bij? Neem daarom wat geld mee en haal bij de strandtent een verfrissend ijsje.
 • Kinderen vermaken zich vaak urenlang met het bouwen van zandkastelen. Neem daarom voldoende speelgoed mee, zoals schepjes en emmertjes. Heb je iets oudere kinderen? Zorg er dan voor dat je een bal of frisbee bij je hebt.
 • Vochtige washandjes of billendoekjes zijn ideaal om even snel je handen mee schoon te maken of vieze neuzen mee af te vegen. Onmisbaar dus in je strandtas.

Have fun!

Bekijk uit de categorie Zomer ook:

Reageer