De 7 meest gemaakte fouten tijdens het kamperen

De 7 meest gemaakte fouten tijdens het kamperen header

Ga je naar de camping? Maak deze fouten dan niet

Ben je nieuw op de camping en heb je nog geen idee waar je aan begint nu je gaat kamperen? Lees dan snel door. Hier vind je namelijk de 7 meest gemaakte (beginners)fouten bij het kamperen. Doe er je voordeel mee.

1 – Niet weten naar wat voor camping je gaat

Oké, de plaatjes zagen er mooi uit en de prijs was goed. Maar heb je je ook goed verdiept in de camping die je hebt uitgezocht? Misschien is de camping wel te groot voor je of heb je per ongeluk een nudistencamping geboekt. Verdiep je voor je boekt goed in de camping en kijk of deze aan je wensen voldoet.
Tip: Heb je een camping vlakbij het strand? Vergeet dan niet om ook een strandstoeltje en andere strandspullen mee te nemen.

2 – Alles nieuw kopen

Het staat vast: je gaat voor het eerst van je leven kamperen. Op naar de kampeerwinkel! Ho, niet zo snel! Het is beter om niet meteen alles nieuw te kopen. Leen eerst een caravan of tent en de belangrijkste kampeerbenodigdheden en ga proefkamperen. Misschien vind je het wel helemaal niks of kom je er achter dat je het liefst een wat luxere caravan wil. Ga dat dus eerst rustig ontdekken.
Tip: wil je na het proefkamperen je eigen kampeerspullen kopen? Shop deze dan niet in de lente of zomer, maar in de herfst. Veel kampeerwinkels houden dan uitverkoop.

3 – Je tent of campingspullen op de camping voor het eerst uitpakken

Ervaren kampeerders kennen ze wel: van die mensen die hun tent pas op de camping voor het eerst uit de verpakking halen. Vervolgens hebben ze pas na uren ploeteren hun tent staan. Geef je medecampinggasten dit plezier niet en probeer je tent en andere kampeerspullen thuis alvast een keer uit. Zo weet je op de camping precies hoe je je tent op moet zetten en hoe je alles gebruikt.

kamperen

4 – Je tent in een kuil of op het laagste punt zetten

Dat ene plekje op de camping zag er vast heel mooi uit, maar met de eerste de beste regenbui merk je dat dit toch niet zo’n handige plek is. Kijk daarom goed waar je je tent opzet. Zet je tent bijvoorbeeld niet onder aan een heuvel of onder een boom waar veel hars uit valt. Kijk bij het zoeken naar het beste plekje goed om je heen.

5 – Essentiële spullen vergeten

Als je je tent bijna hebt staan en er achter komt dat de haringen nog thuis op tafel liggen baal je wel. Zorg er daarom voor dat je alles inpakt en maak vooraf een checklist met de dingen die je mee moet nemen. Lees voor vertrek ook deze 8 dingen die je niet moet vergeten mee te nemen naar de camping.

6 – Slecht voorbereiden op het weer

Ga je naar Zuid-Frankrijk, Italië of Spanje in de zomer? Dan verwacht je natuurlijk mooi, warm weer. Maar dit kan natuurlijk altijd tegenvallen. Neem daarom niet alleen jurkjes en korte broeken in je weekendtas mee, maar ook een lange broek en vest. Vergeet ook niet om extra dekens mee te nemen. ’s Nachts koelt het soms nog flink af en in je tentje en je hebt natuurlijk geen centrale verwarming.

7 – Te veel of te weinig eten meenemen

Je kent ze vast wel, van die mensen die kratten vol met eten meenemen naar de camping. Alsof daar geen supermarktje is. Het is wel handig om voor de eerste dag genoeg bij je te hebben. Zo hoef je na het opzetten van je tent of caravan niet meteen weg, maar kan je gewoon gaan eten. Bewaar etenswaren die koel moeten blijven in een koeltas.

Bekijk uit de categorie Zomer ook:

Reageer