De 7 leukste spelletjes voor onderweg

De-7-leukste-spelletjes-voor-onderweg-header

Zo maak je de reis naar je vakantiebestemming leuker

“Zijn we er al?” Klinkt dat bij jou ook regelmatig vanaf de achterbank als jullie onderweg zijn naar je vakantiebestemming? Een lange autoreis of vlucht kan vermoeiend en saai zijn. Maar niet met deze leuke spelletjes voor onderweg.

Hoe overleef je een lange autorit of vlucht?

Spelletjes voor onderweg zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Met deze spellen maak je je saaie autoreis of lange vlucht een stuk leuker

1 - Het bekendste spel voor onderweg is toch wel ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. En geef maar eerlijk toe, hij blijft leuk. Je ziet door het spel vaak dingen in het landschap die je normaal niet op zouden vallen. Zeg ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ en noem de kleur van het voorwerp in je gedachten. Hoe snel weten de anderen dit te raden

2 - Maak met z’n allen een woordenslang. Kies een thema, bijvoorbeeld dieren of landen, en begin met een woord zoals eend of Duitsland. De volgende moet dan een woord binnen het thema bedenken dat begint met de laatste letter van dit woord, bij deze voorbeelden dus de letter ‘d’.

3 - 'Geen ja, geen nee en geen uhm' levert gegarandeerd veel plezier op. Bij dit spel moet je vragen beantwoorden zonder ja, nee of uhm te zeggen. Let op, want dit is een stuk moeilijker dan je denkt.

De-7-leukste-spelletjes-voor-onderweg-sfeerbeeld

4 - Even toe aan rust? Speel dan ‘ssst, wie houdt het langs zijn mond?’. Een prijs voor de winnaar doet het bij dit spel altijd goed. En jij wint sowieso, want je geniet even heerlijk van de stilte.

5 - Autobingo is ideaal tijdens een lange autoreis. Het vraagt wel even wat voorbereiding want je moet thuis al aan de slag. Maak bingokaarten met daarop plaatjes van dingen die je onderweg tegenkomt. Tijdens de reis moet iedereen dan goed opletten en op zijn of haar kaart wegstrepen wat ze zien. Wie heeft als eerste bingo

6 - Liedjes raden is ook altijd een succes. Iemand neuriet een liedje en de rest moet raden welke dit is. Je kan het ook met de liedjes op de radio spelen. Wie weet als eerste bij elk nummer de juiste titel en artiest.

7 - Op weg naar je eindbestemming passeer je allerlei leuke dorpjes en steden. Laat je kinderen meezoeken naar de eerstvolgende plaats. Wie ziet als eerste het plaatsnaambord?

Neem ook reisspelletjes en wat lekkers mee

Vergeet ook niet om voor onderweg wat reisspelletjes en lekkers in te pakken. Bewaar je eten of drinken voor onderweg in een handige koeltas. Laat je kinderen voor vertrek een eigen gymtasje of kindertrolley pakken met daarin dingen die ze onderweg kunnen doen.

Bekijk uit de categorie Zomer ook:

Reageer