De 6 leukste waterspelletjes voor kinderen

header waterspelletjes

Spelletjes met water zijn perfect voor in de zomer!

Je kinderen kunnen op een warme zomerdag wel wat verfrissing gebruiken. Een leuk waterspelletje is dan dé perfecte activiteit. Omdat er enorm veel leuke spelletjes met water zijn, hebben wij hier onze zes favorieten op een rij gezet. Deze spelletjes zorgen gegarandeerd voor veel waterpret!

Onze tip: Dit leuke Vang- en Gooispel is ideaal voor op de camping of het strand. Het spel bestaat uit twee discs met klittenband en een bal.

1 – De sponsestafette
Verdeel de kinderen in twee groepen, zet ze in een rij op ongeveer twee meter afstand van elkaar. Aan het eind van de rij staat een lege emmer. Maak een spons goed nat en geef deze aan het eerste kind in elke rij. Hij of zij moet de spons vervolgens naar de volgende speler gooien en zo verder. De laatste speler in de rij knijpt de spons uit in de emmer. Welk team heeft als eerste de emmer vol?

2 – Overzwemtikkertje
Een perfect spel voor in het zwembad. Aan beide kanten van het zwembad is een ‘vrij gebied’. Tussen deze gebieden staat een tikker. De spelers moeten van het ene vrije gebied naar het andere zien te komen zonder getikt te worden.

3 – Hindernisparcours
Maak een hindernisparcours met obstakels waar de kinderen overheen moeten klimmen, onderdoor moeten kruipen of omheen moeten slalommen. Laat de kinderen om de beurt met een bekertje water het parcours afleggen. Wie heeft aan het eind nog het meeste water over?

4 – Schieten met water
Verzamel een aantal lege flessen, wat pingpongballetjes en een waterpistool. Leg op elke fles een pingpongballetje en laat de kinderen deze er met het waterpistool vanaf schieten. Wie kan het beste mikken?

5 – Snoepjes opduiken
Dit spel is leuk om met twee of meer kinderen te spelen. Vul twee afwasteiltjes met water en doe hierin wat snoepjes of druiven. De kinderen moeten deze met hun handen op hun rug opduiken en in een bakje naast het teiltje doen. Wie verzamelt in de afgesproken tijd de meeste snoepjes?

rondsfeerbeeld waterspelletjes

6 – Sponzentikkertje
Zet een emmer met water in het midden van het speelveld. Eén kind is de tikker en maakt de spons nat. Hij of zij moet vervolgens proberen om de andere kinderen met de natte spons af te gooien of tikken. Succes gegarandeerd!

Extra tip: met een leuke floater, kinderzwemset of waterspeelbaan vermaken kinderen zich ook urenlang!

Heel veel speelplezier!

Bekijk uit de categorie Zomer ook:

Reageer