De 6 leukste spelletjes voor op het strand

De-6 leukste-spelletjes-voor-op-het-strand-header

Strandspelletjes voor jong én oud!

Waar breng je een mooie zomerdag nu beter door dan op het strand? Zwemkleding aan, handdoek en eten in de tas en gaan! Ben je iemand die de hele dag ligt te zonnen of ben je liever actief bezig? Als je voor het laatste gaat, lees dan snel door. Wij hebben hier namelijk zes leuke strandactiviteiten voor je.

De 6 leukste strandspelletjes

Jong en oud genieten van een dagje op het strand. Zodra het weer het toelaat is het heerlijk om alles thuis even de boel te laten en een dagje van de zon en de zee te genieten. Maar voor kinderen of actievelingen onder ons is de hele dag een boekje lezen op je strandlaken niet genoeg. Gelukkig zijn er genoeg andere leuke dingen te doen op het strand:

1. Boter, kaas en eieren
Het leuke van zand is dat je erin kan tekenen. Zo is het superleuk om in het zand boter, kaas en eieren te spelen. Voor dit bekende spel teken je een rooster met twee horizontale en twee verticale lijnen in het zand. Zo krijg je negen vakjes. Om en om zet je een rondje of kruisje (of natuurlijk een andere leuk figuur) in één van de vakjes. Wie heeft als eerste drie dezelfde figuren op een rij?

2. Strandjutwedstrijd
Op het strand is zoveel leuks te vinden! Er liggen vaak mooie schelpen, stenen en vergeten spulletjes. Geef iedereen een emmer en ga op pad. Wil je het voor je kinderen leuker maken? Maak dan een lijst met de spullen die ze moeten zoeken. Wie heeft als eerste alles gevonden?

De-6 leukste-spelletjes-voor-op-het-strand-sfeerbeeld

3. Darten in het zand
Teken in het zand een dartbord en verzamel een aantal steentjes of schelpjes. Gooi deze in het dartbord. Wie raakt als eerste de roos?

4. Verspringen

Organiseer een wedstrijdje verspringen! Teken een groot rechthoek in het zand en hou bij hoe ver iedereen springt. Wie is de beste verspringer?

5. Strandbowlen
Zijn jullie gek op bowlen? Vul dan een aantal lege flessen met water en zet ze op het strand. Teken de baan uit en probeer om de beurt met een bal de flessen om te gooien. Wie scoort als eerste die strike?

6. Duikspelletje

Is je kindje gek op duiken? Neem dan dit leuke duikspeelgoed mee en ontdek wie de beste duiker is!

Niet vergeten!

Neem als je naar het strand gaat altijd genoeg te doen mee. Kinderen vermaken zich vaak urenlang het bouwen van zandkastelen met de hulp van schepjes en emmers of verzinnen een eigen spelletje met een strandbal of zwemring . Ook voor iets oudere kinderen en volwassenen is er genoeg te doen. Denk aan frisbeeën, een potje beachvolleybal of een vang- en werpspel. Om af te koelen is het ook erg leuk om met z’n allen een waterballonnengevecht te organiseren. De Bunch O Balloons komen hierbij goed van pas!

Bekijk uit de categorie Zomer ook:

Reageer