Kruidvat Blog

Expert huisarts Jeanine Splinter over weerstand

Zo boost je je weerstand

In deze aflevering van Expert vertelt onze huisarts en tv-dokter Jeanine Splinter, bekend van het tv-programma Dit Is Mijn Lijf, over een slechte weerstand en wat je daartegen kunt doen.

Als je merkt dat je weerstand achteruit gaat, kun je daar makkelijk iets aan doen.  Een goede weerstand is belangrijk om jezelf te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Je wordt dan namelijk minder snel ziek. De gouden tip volgens Jeanine: smoothies!

Zorg er onder andere voor dat je gezond en gevarieerd eet. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg beweegt. Dit betekent niet dat je uren in de sportschool moet staan. Een halfuur bewegen per dag is al genoeg. Ga bijvoorbeeld wandelen of fietsen.

Schijf van vijf

Daarnaast is het ook belangrijk om op je voeding te letten. Eet regelmatig en houd daarbij de schijf van vijf in de gaten om gezond te eten. Zorg ervoor dat je iedere dag tweehonderd gram groente en twee stuks fruit binnenkrijgt. Je hebt de vitamines en mineralen die daarin zitten namelijk nodig voor een goede weerstand. Je kunt je groente en fruit ook binnenkrijgen door ze in een smoothie te verwerken. Je krijgt dan in één smoothie al je vitamines en mineralen binnen. Een andere optie is om daarnaast extra vitaminesupplementen te nemen.
Slaap genoeg zodat je lichaam de kans krijgt zich te herstellen. Probeer per etmaal tussen de vijf en tien uur te slapen en houd een vast slaapritme aan.

Voel je je na verloop van tijd nog steeds slap? Ga dan voor de zekerheid even langs de huisarts.

close

Previous Article

Expert huisarts Jeanine Splinter over kriebel...
close

Next Article

Wat is examenstress?