Kruidvat Blog

Expert huisarts Jeanine Splinter over migraine

Heb jij migraine? Dit kun je ertegen doen

In deze aflevering van Expert vertelt onze huisarts en tv-dokter Jeanine Splinter, bekend van het programma Dit is Mijn Lijf wat je kunt doen tegen migraine.

Migraine kan het dagelijkse leven een stuk moeilijker maken. Mensen die last hebben van migraine hebben vooral last van stekende hoofdpijn. Daarnaast zijn ze lange tijd misselijk en kunnen ze geen enkel geluid verdragen. Ook kunnen ze overgevoelig raken voor licht of bepaalde geuren.

Bij een migraineaanval verdwijnt als eerste langzaamaan het zicht. Je kunt dan lichtflitsen, sterretjes of golvende beelden zien. Het is misschien een eng gevoel, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Dit trekt na de aanval namelijk vanzelf weer weg.

Een migraineaanval is voor niemand hetzelfde en kan per keer verschillen. Wat het beste werkt is dan ook voor iedereen anders.

Zorg er in ieder geval voor dat je zo weinig mogelijk prikkels krijgt en probeer veel te slapen. Zorg dat je in een koele, donkere omgeving bent met goede ventilatie. Rook niet, drink geen alcohol en doe wat ontspanningsoefeningen tussendoor. Stressvermindering en een andere zithouding op het werk kunnen al een oplossing bieden. Werkt dit niet? Dan zou sporten en het aanpassen van je voeding misschien wél kunnen helpen.

Breng een bezoekje aan je huisarts als je vaak last hebt van migraine. Er zijn medicijnen die de pijn kunnen verlichten, ontstekingsremmend werken of de gevoeligheid voor prikkels verminderen. Hier kun je eventueel een recept voor krijgen.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Colgate Natural Extracts – Wat vinden we erva...
close

Next Article

Expert huisarts Jeanine Splinter over overgew...